Antilliaanse zeevruchtensoep met kabeljauw en limoen
Even ontsnappen aan de herfst? Dan moet je deze Antilliaanse vissoep van onze chef-kok Sharon de Miranda proeven! Rijk van smaak, vol groenten, vis en een vleugje pit van Madame-Jeanette. Heerlijk!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
2 literwater
-
400 grkabeljauwfilet
-
300 grzeevruchtenmix
-
200 grsoepgroenten
-
100 grsurimi
-
2blikken oesters (verkrijgbaar bij toko’s met een Antilliaans assortiment)
-
2tomaten
-
1ui
-
1groene paprika
-
1bosje selderij
-
2tenen knoflook
-
1Madame-Jeanette (peper)
-
2visbouillonblokjes
-
1handje vermicelli
-
2limoenen
-
•peper en zout naar smaak
-
•olie om in te bakken
-
Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit daarin de ui, knoflook en fijngehakte selderij tot ze glazig zijn. Voeg ook de paprika, soepgroenten en tomaten toe. Bak een paar minuten mee tot de groenten iets zachter worden.
-
Snijd de kabeljauw in stukjes, spoel schoon en dep droog. Doe de kabeljauw in de pan en bak het even mee met de groenten. Voeg vervolgens 2 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
-
Als de soep begint te koken voeg je ook de zeevruchtenmix en soepgroente toe. Laat de soep rustig verder koken tot alles gaar is.
-
Snijd de surimi in schuine plakjes en voeg die samen met de vermicelli ook toe aan de soep. Voeg dan de oesters mét vocht toe. Roer voorzichtig zodat ze heel blijven. Laat de soep goed heet worden voor maximaal 5 minuten (zonder te koken).
-
Breng alles op smaak met peper en zout. Serveer met een partje limoen en de madame-jeanette, maar haal die eruit zodra je gaat eten.
- Eet smakelijk!