8 minuten

Snelle pasta met venkel, tempeh en romige kormasaus

Chef-kok Geneal Haareman maakt pasta korma, een mooi betaalbaar fusiongerecht waar de Indiase en de Italiaanse keuken samenkomen.
Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 0,5 l
    water
  • 600 ml
    kokosmelk
  • 200 gr
    rode linzen
  • 1 st
    rode ui
  • 60 gr
    gember
  • 2
    knoflook teentjes
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 2 st
    limoen
  • 10 gr
    kurkuma
  • 5 gr
    komijn
  • 5 gr
    korianderzaad
  • 5 gr
    kaneel
  • 5 gr
    kerrie madras
  • 400 gr
    spaghetti
  • 0,5
    bosje peterselie
  • 1
    handje cheryytomaatjes
  • 1
    blok tempeh
  • 1 st
    venkel
  1. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Schil de gember en snijd deze in blokjes. Doe de gember in een glas water terwijl je de knoflook snijdt. Voeg vervolgens ook de knoflook toe aan het water en blend het met een staafmixer. 

  2. Zet een kookpan op middelhoog vuur met een beetje olie en fruit de rode ui hierin aan. Voeg de linzen toe en bak dit aan op laag vuur, voeg daarna de kurkuma, kerrie, korianderzaad, kaneel, komijn toe en laat dit ook bakken op laag vuur terwijl je regelmatig roert.

  3. Voeg het water met knoflook en gember toe en laat dit een minuut of vier à vijf pruttelen op laag vuur. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat dit ongeveer tien minuten pruttelen. 

  4. Dan ga je verder met de tempeh. Snijd het in blokjes en verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan. Terwijl de olie aan het opwarmen is kun je de venkel alvast in stukjes snijden. Bak de tempeh even kort aan in de pan. Zodra het mooi goudbruin wordt voeg je de venkel toe. Voeg vervolgens wat paprikapoeder, tomatenpuree en water toe en roer even door. 

  5. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Doe wat zout in het water en bekijk op het pak hoelang jouw pasta moet koken. Pureer de saus in een blender en zeef het. Voeg vervolgens wat limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.

  6. Snijd wat peterselie fijn en halveer de cherrytomaatjes voor de topping. 

  7. Doe de saus bij de spaghetti en roer het even door. Maak je bord op met de pasta, dan wat van de topping met thempeh en venkel maak het af met peterselie en cherrytomaatjes.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal