7 minuten

Pasta trapanese met geroosterde courgette

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een grote schaal pasta trapanese met zoete tomaatjes en een pesto van geroosterde amandelen. Het is zó makkelijk om te maken en zó lekker. Ook maakt hij een heerlijke salade van geroosterde courgette.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    linguini of spaghetti
  • 150 g
    amandelen
  • 150 g
    Parmezaanse kaas
  • 3 tenen
    knoflook
  • 1 bos
    basilicum
  • 500 g
    zoete mini tomaatjes
  • 2
    courgette
  • tijm en rozemarijn
  • sap en schil van een citroen
  • zout en peper
  • olijfolie
  1. Kook de pasta volgens de verpakking.

  2. Rooster de amandelen in de oven of in een droge pan. Kneus de amandelen in de vijzel.

  3. Voeg de Parmezaanse kaas, knoflook en de basilicum toe in de vijzel. Doe er een scheutje olijfolie bij en wrijf de pesto fijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatst een goede scheut olijfolie toe.

  4. Snijd dunne plakjes van de courgette. Leg deze in een ovenschaal met wat olijfolie en een fijn gesneden plakje knoflook. Voeg daar wat takken tijm en rozemarijn aan toe en rooster deze in een oven voor ongeveer 15 minuten. Draai ze af en toe om. Haal ze eruit en laat afkoelen.

  5. Leg de plakjes courgette op een schaal en sprenkel er wat citroensap overheen met peper en zout, Parmezaanze kaas en wat verse blaadjes basilicum. Rasp er wat van de schil van de citroen overheen.

  6. Snijd de mini tomaatjes door de helft of in vieren. Bak deze in een scheut olijf olie aan tot ze er zacht uit zien. Voeg de pasta toe en schud het geheel even goed om.

  7. Voeg de pesto toe aan de pasta met wat van het kookvocht van de pasta. Maak er een saus van. Serveer in een grote schaal.

  8. Geniet van je pasta trapanese!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.