Pasta met palmkool, ricotta en pangritata
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Pasta400 gspaghetti
-
Garnituur2 tenenknoflook
-
100 gpijnboompitten
-
350 gpalmkool cavalo nero
-
1rode peper
-
1/2 bosbieslook of lente ui
-
100 gricotta
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Pangritata4 sneetjesoud brood
-
1 teenknoflook
-
1citroen
-
1/4 bospeterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Kook de spaghetti zoals op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht voor de saus.
-
Was de palmkool en rits de kern eruit. Snij ze in reepjes. Snij ook de knoflook en peper. Doe een scheut olie in de pan en bak de pijnboompitten samen met de knoflook aan. Voeg de gesneden palmkool toe en stoof 3 minuten.
-
Voeg de rode peper en de gesneden bieslook toe. Schep de pasta uit de pan en voeg bij het garnituur. Schud goed om tot alle smaak in de pasta zit. Serveer op een schaal, brokkel de ricotta er overheen.
-
Verkruimel het oude brood. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak daar de hele teen knoflook in aan. Voeg de brood kruim toe en houd in beweging. Rasp er citroen schil bij.
-
Snij de peterselie fijn. Als de brood kruim krokant is haal je het van het vuur en voeg je de peterselie toe. Strooi over de pasta heen. Garneer met verse kruiden of wat blaadjes sla.
- Eet smakelijk!