8 min

Pasta met palmkool, ricotta en pangritata

Ramon maakt een smaakvolle pasta met palmkool, ricotta en pangritata. Dat is krokant broodkruim met smaak. Heerlijk als topping over een pasta of soep.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pasta
    400 g
    spaghetti
  • Garnituur
    2 tenen
    knoflook
  • 100 g
    pijnboompitten
  • 350 g
    palmkool cavalo nero
  • 1
    rode peper
  • 1/2 bos
    bieslook of lente ui
  • 100 g
    ricotta
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Pangritata
    4 sneetjes
    oud brood
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    citroen
  • 1/4 bos
    peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht voor de saus.

  2. Was de palmkool en rits de kern eruit. Snij ze in reepjes. Snij ook de knoflook en peper. Doe een scheut olie in de pan en bak de pijnboompitten samen met de knoflook aan. Voeg de gesneden palmkool toe en stoof 3 minuten. 

  3. Voeg de rode peper en de gesneden bieslook toe. Schep de pasta uit de pan en voeg bij het garnituur. Schud goed om tot alle smaak in de pasta zit. Serveer op een schaal, brokkel de ricotta er overheen.

  4. Verkruimel het oude brood. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak daar de hele teen knoflook in aan. Voeg de brood kruim toe en houd in beweging. Rasp er citroen schil bij. 

  5. Snij de peterselie fijn. Als de brood kruim krokant is haal je het van het vuur en voeg je de peterselie toe. Strooi over de pasta heen. Garneer met verse kruiden of wat blaadjes sla.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.