Recept: Snelle soep

9 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Snelle soep
Chef-kok Sharon de Miranda maakt na het weekend een  snelle maaltijd: Maissoep met zelfgemaakt naanbrood.
4 personen

Ingrediënten voor Snelle soep

Maissoep
300 gram maiskorrels met vocht
500 ml kokosmelk
600 ml water
10 gram verse gember
2 teentje knoflook
1 ui
1 Spaanse peper
1 bosje lente-ui
2 bouillon blokjes (groenten)

Naanbrood
500 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram Griekse yoghurt
Zout naar smaak
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel venkelzaad
2 dl olijfolie
1 teentje knoflook
Peterselie

Wat drinken we er bij? Water met meloen en rozemarijn.
3 takjes rozemarijn
¼ Galiameloen (in stukjes gesneden)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Hak de knoflook en snipper het uitje. Fruit dit aan in een soeppan en snij ondertussen de Spaanse peper en de gember fijn. Roerbak dit heel even mee. Voeg vervolgens de maiskorrels, kokosmelk en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en pureer dit tot een egale soep.

  2. 2

    Rooster met een klein beetje olijfolie de komijnzaad ,mosterdzaad  en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed de geroosterde specerijen doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken. Verhit alvast een grillpan.

  3. 3

    Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik.
     

  4. 4

     Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie. Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 min aan beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Snij de lente-ui in reepjes zo dun mogelijk.
     

  6. 6

    Maak het gerecht op. Giet de soep in de kommen en strooi de lente-ui er over en serveer uit met het naanbrood en het water.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter