Snelle soep

Maissoep
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
50 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt na het weekend een  snelle maaltijd: Maissoep met zelfgemaakt naanbrood.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Maissoep
    300 gr
    maïskorrels met vocht
  • 500 ml
    kokosmelk
  • 600 ml
    water
  • 10 gr
    verse gember
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje lente-ui
  • 2
    bouillonblokjes
  • Maanbrood
    500 gr
    zelfrijzend bakmeel
  • 400 gr
    Griekse yoghurt
  • zout
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1 tl
    mosterdzaad
  • 1 tl
    venkelzaad
  • 2 dl
    olijfolie
  • 1
    teentje knoflook
  • peterselie
  • Water
    3
    takjes rozemarijn
  • 1/4
    galiameloen

Bereiding

  1. 1

    Hak de knoflook en snipper het uitje. Fruit dit aan in een soeppan en snij ondertussen de Spaanse peper en de gember fijn. Roerbak dit heel even mee. Voeg vervolgens de maiskorrels, kokosmelk en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en pureer dit tot een egale soep.

  2. 2

    Rooster met een klein beetje olijfolie de komijnzaad ,mosterdzaad  en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed de geroosterde specerijen doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken. Verhit alvast een grillpan.

  3. 3

    Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik.
     

  4. 4

     Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie. Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 min aan beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Snij de lente-ui in reepjes zo dun mogelijk.
     

  6. 6

    Maak het gerecht op. Giet de soep in de kommen en strooi de lente-ui er over en serveer uit met het naanbrood en het water.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!