Snelle soep
Chef-kok Sharon de Miranda maakt na het weekend een snelle maaltijd: Maissoep met zelfgemaakt naanbrood.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Maissoep300 grmaïskorrels met vocht
-
500 mlkokosmelk
-
600 mlwater
-
10 grverse gember
-
2teentjes knoflook
-
1ui
-
1Spaanse peper
-
1bosje lente-ui
-
2bouillonblokjes
-
Maanbrood500 grzelfrijzend bakmeel
-
400 grGriekse yoghurt
-
•zout
-
1 tlkomijnzaad
-
1 tlmosterdzaad
-
1 tlvenkelzaad
-
2 dlolijfolie
-
1teentje knoflook
-
•peterselie
-
Water3takjes rozemarijn
-
1/4galiameloen
-
Hak de knoflook en snipper het uitje. Fruit dit aan in een soeppan en snij ondertussen de Spaanse peper en de gember fijn. Roerbak dit heel even mee. Voeg vervolgens de maiskorrels, kokosmelk en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en pureer dit tot een egale soep.
-
Rooster met een klein beetje olijfolie de komijnzaad ,mosterdzaad en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed de geroosterde specerijen doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken. Verhit alvast een grillpan.
-
Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik.
-
Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie. Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 min aan beide kanten goudbruin.
-
Snij de lente-ui in reepjes zo dun mogelijk.
-
Maak het gerecht op. Giet de soep in de kommen en strooi de lente-ui er over en serveer uit met het naanbrood en het water.
- Eet smakelijk!