Snoekbaars uit het Alkmaardermeer

Culinair expert Alain Caron zoekt het water op: hij gaat het Alkmaardermeer op om op snoekbaars te vissen. Alain ontmoet Koen Dil die alles weet van zoetwatervissen. Hij is namelijk al de vijfde generatie in het familiebedrijf uit Akersloot, dat gespecialiseerd is in zoetwatervis. En jong en oud werken nog steeds enthousiast mee in het bedrijf.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    snoekbaarsfilet zonder graten (eventueel kan je ook een andere verse witvis gebruiken, hoe vettere vis hoe lekkerder)
  • 10 g
    verse gember
  • 1
    sjalot
  • ¼ schil van een gekonfijte citroen (te koop bij de toko)
  • rasp van een halve limoen
  • rasp van een halve citroen
  • 4
    takjes bieslook
  • 4
    takjes platte peterselie
  • 6 el
    mayonaise
  • 3 el
    piccalilly
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1 el
    olijfolie extra vierge
  1. Snij de snoekbaars in kleine blokjes

     

  2. Schil de gember en snij het in kleine blokjes

     

  3. Snipper het sjalotje

     

  4. Snij de kwart schil van de gekonfijte citroen in hele kleine blokjes (brunoise)

  5. Hak de bieslook en de peterselie fijn

     

  6. Doe alle ingredienten in een kom en voeg de citroen en limoenrasp er bij. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, een druppel citroensap en een eetlepel olijfolie. Laat dit even 15 minuten trekken.

  7. Maak vervolgens de saus door de mayonaise, piccalilly, crème fraîche en een eetlepel olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

     

  8. Maak dan de borden op. Gebruik hiervoor een kookring. Met een kwastje doe je watvan de saus in de ring en daar boven op doe je de tartaar.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.