Recept: Soepje aardappel en mierikswortel

2 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Soepje aardappel en mierikswortel

Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac bezoeken wijngaardenier Ard Bos in Leerbroek. Hij maakt een heel bijzondere portwijn van walnoten. En Leon maakt een heerlijk gerechtje bij de port.

4 personen

Ingrediënten voor Soepje aardappel en mierikswortel

  • 1 kilo charlotte aardappel
  • 1 sjalot
  • 1/2 liter kippenfond
  • 1/4 mierikswortel
  • 1/2 knolselder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl melk
  • 1dl room
  • Wat gehakte walnootjes
  • Paar takjes eetbare bloemen (bv callendula, goudsbloem)
  • Wat gekookte en geplukte ossenstaart (mag ook gekonfijt)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardappels en  snij in stukken. Schil de mierikswortel en snij fijn. Schil de knolselderij en snij fijn.

     

  2. 2

    Zet aan in wat olijfolie en giet de fond, melk en room er op.

     

  3. 3

    Laat zachtjes trekken en maak de soep glad met een staafmixer. 

  4. 4

    Vul soepkommen met de ossenstaart en giet de hete soep erboven op.

  5. 5

    Werk af met wat gehakte walnoten en eetbare bloemetjes en kruiden. Serveer de soep met een glas notenport

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter