Soepje aardappel en mierikswortel
Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac bezoeken wijngaardenier Ard Bos in Leerbroek. Hij maakt een heel bijzondere portwijn van walnoten. En Leon maakt een heerlijk gerechtje bij de port.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgCharlotte aardappel
-
1sjalot
-
1/2 lkippenfond
-
1/4mierikswortel
-
1/2knolselderij
-
2 elolijfolie
-
1 dlmelk
-
1 dlroom
-
•walnoten
-
•eetbare bloemen
-
•ossenstaart
-
Schil de aardappels en snij in stukken. Schil de mierikswortel en snij fijn. Schil de knolselderij en snij fijn.
-
Zet aan in wat olijfolie en giet de fond, melk en room er op.
-
Laat zachtjes trekken en maak de soep glad met een staafmixer.
-
Vul soepkommen met de ossenstaart en giet de hete soep erboven op.
-
Werk af met wat gehakte walnoten en eetbare bloemetjes en kruiden. Serveer de soep met een glas notenport
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.