Soepje aardappel en mierikswortel

chef-kok
Leon Mazairac
164recept
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
6 personen

Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac bezoeken wijngaardenier Ard Bos in Leerbroek. Hij maakt een heel bijzondere portwijn van walnoten. En Leon maakt een heerlijk gerechtje bij de port.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    Charlotte aardappel
  • 1
    sjalot
  • 1/2 l
    kippenfond
  • 1/4
    mierikswortel
  • 1/2
    knolselderij
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 dl
    melk
  • 1 dl
    room
  • walnoten
  • eetbare bloemen
  • ossenstaart

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappels en  snij in stukken. Schil de mierikswortel en snij fijn. Schil de knolselderij en snij fijn.

     

  2. 2

    Zet aan in wat olijfolie en giet de fond, melk en room er op.

     

  3. 3

    Laat zachtjes trekken en maak de soep glad met een staafmixer. 

  4. 4

    Vul soepkommen met de ossenstaart en giet de hete soep erboven op.

  5. 5

    Werk af met wat gehakte walnoten en eetbare bloemetjes en kruiden. Serveer de soep met een glas notenport

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!