2 minuten
Soepje van aardappel en prei met Nederlandse kurkuma
Kurkuma, koenjit of geelwortel: een tropisch gewas met vele benamingen. Normaal importeren we de kurkuma vanuit India en Peru, maar nu is het docent-onderzoeker Erik Janssen met zijn tuinbouwstudenten gelukt om de kurkuma op biologische wijze in Nederland te telen. Chef-kok Leon Mazairac weet wel raad met deze Nederlandse smaakbom.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
4kruimige aardappelen
-
3 dlgroentebouillon
-
1stronkje verse kurkuma
-
1teentje knoflook
-
1gesnipperde witte ui
-
2verse kurkuma stengels (Sereh mag ook)
-
1kleine bloemkool
-
2 elricotta
-
2verse augurken (of 2 snackkomkommers)
-
2Pattisons (kleine courgette-achtige) of een gele courgette
-
3 elolie
-
•naan
-
Snij de ui en knoflook fijn en zet aan in een beetje olie.
-
Schil de kurkuma en hak fijn.
-
Schil de aardappels, Pattisons en maak de bloemkool klein.
-
Stoof de aardappel en bloemkool samen met de kurkuma mee aan in de pan, zodat de smaken goed vrijkomen.
-
Blus af met de bouillon en laat 25 minuten zacht koken.
-
Pureer de soep mooi glad in een blender of met de staafmixer.
-
Snij de augurk julienne.
-
Doe de soep in een diep bordje en doe in het midden de gesneden augurk en ragfijn gesneden kurkumastengel.
-
Doe de ricotta er bovenop en serveer met wat naan(brood).
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.