2 minuten

Soepje van aardappel en prei met Nederlandse kurkuma

Kurkuma, koenjit of geelwortel: een tropisch gewas met vele benamingen. Normaal importeren we de kurkuma vanuit India en Peru, maar nu is het docent-onderzoeker Erik Janssen met zijn tuinbouwstudenten gelukt om de kurkuma op biologische wijze in Nederland te telen. Chef-kok Leon Mazairac weet wel raad met deze Nederlandse smaakbom.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 40 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4
    kruimige aardappelen
  • 3 dl
    groentebouillon
  • 1
    stronkje verse kurkuma
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    gesnipperde witte ui
  • 2
    verse kurkuma stengels (Sereh mag ook)
  • 1
    kleine bloemkool
  • 2 el
    ricotta
  • 2
    verse augurken (of 2 snackkomkommers)
  • 2
    Pattisons (kleine courgette-achtige) of een gele courgette
  • 3 el
    olie
  • •
    naan
  1. Snij de ui en knoflook fijn en zet aan in een beetje olie.

  2. Schil de kurkuma en hak fijn.

  3. Schil de aardappels, Pattisons en maak de bloemkool klein.

  4. Stoof de aardappel en bloemkool samen met de kurkuma mee aan in de pan, zodat de smaken goed vrijkomen.

  5. Blus af met de bouillon en laat 25 minuten zacht koken.

  6. Pureer de soep mooi glad in een blender of met de staafmixer.

  7. Snij de augurk julienne.

  8. Doe de soep in een diep bordje en doe in het midden de gesneden augurk en ragfijn gesneden kurkumastengel.

  9. Doe de ricotta er bovenop en serveer met wat naan(brood).

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.