Doperwten soep met munt (41)

Soepje van doperwt en munt

Sharon maakt heerlijke doperwtjesmuntsoep met daarbij een zelfgemaakt brood. En dan niet zomaar een brood, maar een naanbrood dat ze rijkelijk belegt met onder andere mozzarella, ui en avocado.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • SOEP
    500 g
    diepvries doperwten
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 200 g
    crème fraîche
  • 6 dl
    water
  • 2
    groenten bouillonblokjes
  • bosje
    verse munt
  • roomboter
  • BROOD
    500 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 400 g
    griekse yoghurt
  • zout
  • 1 tl
    Italiaanse droge kruiden
  • 2 dl
    olijfolie
  • BROOD BELEG
    1
    avocado
  • 1
    rode ui
  • 2
    bollen buffelmozzarella
  • 4 el
    mayonaise
  • 10 g
    verse dille
  • 10 g
    verse peterselie
  • 10 g
    verse basilicum
  • 1
    gele paprika
  • 2
    tomaten
  • 100 g
    champignons
  1. Snipper het uitje, hak de knoflook en fruit deze aan in een soeppan met een klontje roomboter. Vervolgens roer je de doperwtjes erdoor.

     

  2. Blus het af met het water en breng het aan de kook samen met de bouillonblokjes.

  3. Als de soep 5 minuutjes kookt voeg je de takjes van de helft van het bosje munt eraan toe samen met de crème fraîche. Laat dit 5 minuten koken.

     

  4. Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.

  5. Haal de soep door een zeef en snij voor het uitserveren nog wat verse munt. Dit kan je er als laatste nog overheen strooien.

  6. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt, Italiaanse kruiden en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. 

  7. Verdeel dit deeg door tweeën en rol beide stukken uit tot 2 cm dik. 

  8. Smeer beide stukken van het brood aan alle kanten in met olijfolie en gril het brood in ongeveer 2 minuten goudbruin in een grillpan. 

  9. Snij de dille, basilicum en de peterselie fijn en meng dit door de mayonaise heen. 

  10. Snij de champignons in plakjes en gril oom deze even kort in een hete grillpan. 

  11. Snij de tomaat, avocado, rode ui en de mozzarella ‘s in plakjes

  12. Pak 1 stuk van het brood en beleg het met al deze producten. Plaats het andere brood erop en snijd het in stukken!

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.