Soepje van doperwt en munt
Sharon maakt heerlijke doperwtjesmuntsoep met daarbij een zelfgemaakt brood. En dan niet zomaar een brood, maar een naanbrood dat ze rijkelijk belegt met onder andere mozzarella, ui en avocado.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
SOEP500 gdiepvries doperwten
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
200 gcrème fraîche
-
6 dlwater
-
2groenten bouillonblokjes
-
bosjeverse munt
-
•roomboter
-
BROOD500 gzelfrijzend bakmeel
-
400 ggriekse yoghurt
-
•zout
-
1 tlItaliaanse droge kruiden
-
2 dlolijfolie
-
BROOD BELEG1avocado
-
1rode ui
-
2bollen buffelmozzarella
-
4 elmayonaise
-
10 gverse dille
-
10 gverse peterselie
-
10 gverse basilicum
-
1gele paprika
-
2tomaten
-
100 gchampignons
-
Snipper het uitje, hak de knoflook en fruit deze aan in een soeppan met een klontje roomboter. Vervolgens roer je de doperwtjes erdoor.
-
Blus het af met het water en breng het aan de kook samen met de bouillonblokjes.
-
Als de soep 5 minuutjes kookt voeg je de takjes van de helft van het bosje munt eraan toe samen met de crème fraîche. Laat dit 5 minuten koken.
-
Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.
-
Haal de soep door een zeef en snij voor het uitserveren nog wat verse munt. Dit kan je er als laatste nog overheen strooien.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt, Italiaanse kruiden en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg.
-
Verdeel dit deeg door tweeën en rol beide stukken uit tot 2 cm dik.
-
Smeer beide stukken van het brood aan alle kanten in met olijfolie en gril het brood in ongeveer 2 minuten goudbruin in een grillpan.
-
Snij de dille, basilicum en de peterselie fijn en meng dit door de mayonaise heen.
-
Snij de champignons in plakjes en gril oom deze even kort in een hete grillpan.
-
Snij de tomaat, avocado, rode ui en de mozzarella ‘s in plakjes
-
Pak 1 stuk van het brood en beleg het met al deze producten. Plaats het andere brood erop en snijd het in stukken!
- Eet smakelijk!