Soepje van doperwt en munt

Doperwten soep met munt (41)
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
78 personen

Sharon maakt heerlijke doperwtjesmuntsoep met daarbij een zelfgemaakt brood. En dan niet zomaar een brood, maar een naanbrood dat ze rijkelijk belegt met onder andere mozzarella, ui en avocado.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • SOEP
    500 g
    diepvries doperwten
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 200 g
    crème fraîche
  • 6 dl
    water
  • 2
    groenten bouillonblokjes
  • bosje
    verse munt
  • roomboter
  • BROOD
    500 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 400 g
    griekse yoghurt
  • zout
  • 1 tl
    Italiaanse droge kruiden
  • 2 dl
    olijfolie
  • BROOD BELEG
    1
    avocado
  • 1
    rode ui
  • 2
    bollen buffelmozzarella
  • 4 el
    mayonaise
  • 10 g
    verse dille
  • 10 g
    verse peterselie
  • 10 g
    verse basilicum
  • 1
    gele paprika
  • 2
    tomaten
  • 100 g
    champignons
  1. 1

    Snipper het uitje, hak de knoflook en fruit deze aan in een soeppan met een klontje roomboter. Vervolgens roer je de doperwtjes erdoor.

     

    1 ui, 2 teentjes knoflook, roomboter, 500g diepvries doperwten
  2. 2

    Blus het af met het water en breng het aan de kook samen met de bouillonblokjes.

    6dl water, 2 groenten bouillonblokjes
  3. 3

    Als de soep 5 minuutjes kookt voeg je de takjes van de helft van het bosje munt eraan toe samen met de crème fraîche. Laat dit 5 minuten koken.

     

    bosje verse munt, 200g crème fraîche
  4. 4

    Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.

  5. 5

    Haal de soep door een zeef en snij voor het uitserveren nog wat verse munt. Dit kan je er als laatste nog overheen strooien.

    bosje verse munt
  6. 6

    Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt, Italiaanse kruiden en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. 

    500g zelfrijzend bakmeel, 400g griekse yoghurt, 1tl Italiaanse droge kruiden, zout
  7. 7

    Verdeel dit deeg door tweeën en rol beide stukken uit tot 2 cm dik. 

  8. 8

    Smeer beide stukken van het brood aan alle kanten in met olijfolie en gril het brood in ongeveer 2 minuten goudbruin in een grillpan. 

    2dl olijfolie
  9. 9

    Snij de dille, basilicum en de peterselie fijn en meng dit door de mayonaise heen. 

    10g, verse dille, 10g verse basilicum, 10g verse peterselie, 4el mayonaise
  10. 10

    Snij de champignons in plakjes en gril oom deze even kort in een hete grillpan. 

    100g champignons
  11. 11

    Snij de tomaat, avocado, rode ui en de mozzarella ‘s in plakjes

    2 tomaten, 1 avocado, 1 rode ui, 2 bollen buffelmozzarella
  12. 12

    Pak 1 stuk van het brood en beleg het met al deze producten. Plaats het andere brood erop en snijd het in stukken!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!