Soto Ayam Surabaya met martabak

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Martabak
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
16 personen

''Ik heb veel Nederlandse vrienden die ik uitnodig om tijdens de ramadan bij mij te komen eten.'' Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de Soto Ayam Surabaya
    300 g
    kipfilet/kippenpoten
  • 2 tl
    water
  • 2
    stuks sereh
  • 5
    stuks daun djeroek
  • 4
    stuks daun Salam
  • 3 el
    gebakken uitjes
  • 2 el
    gebakken knoflook
  • 3 tl
    gemalen kurkuma
  • zout en peper
  • 250 g
    lams- runder- of kipgehakt
  • 4
    eieren
  • Ingrediënten voor de Martabak
    1
    prei (alleen de witte stuk) fijn gesneden
  • 2 el
    komijn
  • 4
    tenen knoflook fijn gehakt
  • zout en peper
  • loempia velletjes
  • kamelenolie, anders zonnebloemolie

Bereiding

  1. 1

    Begin met de soto Ayam Surabaya. Kook het water, de kip, sereh, daun djeroek, daun Salam en kurkuma samen.

  2. 2

    Maak de gebakken uitjes en knoflook fijn.

  3. 3

    Voeg daarna de uitjes en de knoflook aan de bouillon met de kip toe laat het koken.

  4. 4

    Haal de kip uit de bouillon en snij het vlees fijn.

  5. 5

    Doe een aantal stukjes van het gesneden vlees weer terug in de soepbouillon. De rest van de kip kan je zelf opeten.

    Tip van Titi! De soep garneer je het beste met gekookte ei, gekookte aardappel, taugé,  selderij, lente ui, stukje citroen en sambal. Eventueel met rijst of lontong (rijstblokjes) erbij.

  6. 6

    De soep is klaar. Begin nu met de martabak. Meng alle ingrediënten tot een goed mengsel.

  7. 7

    Verwarm de olie in een pan. Leg een loempia vel in de koekenpan. Doe een eetlepel van het mengsel in het midden van het vel. En vouw het vel dicht. 

  8. 8

    Leg nog een eetlepel van het mengsel op het midden van de dichtgevouwen vellen. En vouw hier nog een vel overheen. Zo bouw je lagen op. Je kan zoveel lagen maken als je wil. 

  9. 9

    Bak deze tot het goudbruin is.

  10. 10

    Haal de gebakken Martabak uit de koekenpan en snij deze in smalle repen. Haal de gebakken Martabak uit de koekenpan en snij deze in smalle repen. 

    Tip van Titi! Martabak serveer je het beste met zoetzure komkommer.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!