Recept: Spaghetti venkel en salami

16 maart 2017
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Spaghetti venkel en salami
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke en snelle maaltijd van spaghetti met venkel en salami. Ook het toetje is zo weggelopen uit een restaurant: crème brûlée. Het is niet zo moeilijk als het eruit ziet.
4 personen

Ingrediënten voor Spaghetti venkel en salami

Spaghetti en saus

  • 320 gram spaghetti
  • 1 venkel
  • 5 tomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram salami
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 citroen + rasp
  • 1/2 bos peterselie
  • Olijfolie
  • Zout/peper

Crème brûlée

  • 900 gram room
  • 150 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • 180 gram eidooier
  • Rietsuiker voor het afbranden

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven op 120 graden voor. Kook de spaghetti gaar in een pan kokend water. 

  2. 2

    Snij de ui en knoflook fijn. Zet ze aan in een pan met een scheutje olijfolie. Snij de venkel fijn en voeg deze toe. Snij de tomaten in blokjes. Als de venkel goed aangezet is voeg je de paprikapoeder toe en de salami. Daarna kunnen de tomaten erbij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Maak de saus af met citroensap, zout/peper en peterselie. 

  3. 3

    Kook de room met de suiker en de vanille. Laat het afkoelen tot koelkasttemperatuur. Roer nu de eidooier er doorheen. 

  4. 4

    Zet een bak met kokend water in een oven op 120 graden. Doe dit zo dat de bakjes waar de crème brûlée in gaan precies passen. Giet de bakjes vol met de crème brûlée massa. Laat ze ongeveer 20 minuten in de oven garen. Laat de crème brûlée goed afkoelen.

  5. 5

    Strooi een dun laagje rietsuiker op de crème brûlée en brand deze af met een brandertje.

  6. 6

    Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus pan en roer dit goed door elkaar voordat je het op het bord schept. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter