Spaghetti met venkel en salami
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke en snelle maaltijd van spaghetti met venkel en salami. Ook het toetje is zo weggelopen uit een restaurant: crème brûlée. Het is niet zo moeilijk als het eruit ziet.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Spaghetti en saus320 gspaghetti
-
1venkel
-
5tomaten
-
2uien
-
2tenen knoflook
-
200 gsalami
-
1 tltheelepel paprikapoeder
-
1citroen + rasp
-
1/2bos peterselie
-
•olijfolie
-
•zout/peper
-
Crème brûlée900 groom
-
150 gsuiker
-
1vanille stokje
-
180 geidooier
-
•Rietsuiker voor het afbranden
-
Verwarm de oven op 120 graden voor. Kook de spaghetti gaar in een pan kokend water.
-
Snij de ui en knoflook fijn. Zet ze aan in een pan met een scheutje olijfolie. Snij de venkel fijn en voeg deze toe. Snij de tomaten in blokjes. Als de venkel goed aangezet is voeg je de paprikapoeder toe en de salami. Daarna kunnen de tomaten erbij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Maak de saus af met citroensap, zout/peper en peterselie.
-
Kook de room met de suiker en de vanille. Laat het afkoelen tot koelkasttemperatuur. Roer nu de eidooier er doorheen.
-
Zet een bak met kokend water in een oven op 120 graden. Doe dit zo dat de bakjes waar de crème brûlée in gaan precies passen. Giet de bakjes vol met de crème brûlée massa. Laat ze ongeveer 20 minuten in de oven garen. Laat de crème brûlée goed afkoelen.
-
Strooi een dun laagje rietsuiker op de crème brûlée en brand deze af met een brandertje.
-
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus pan en roer dit goed door elkaar voordat je het op het bord schept.
- Eet smakelijk!