8 minuten

Speculaas met muisjes van marsepein

Ramon Brugman weet hoe je indruk maakt op sinterklaasavond. Zijn speculaasbrokken met muisjes van marsepein zijn lekker en ook nog eens mega decoratief.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg
    200 g
    boter
  • 200 g
    donkere basterdsuiker
  • 4
    biscuits (fijn gekruimeld)
  • 32 g
    karnemelk
  • 6 g
    zout
  • 340 g
    bloem
  • 32 g
    speculaaskruiden
  • 8 g
    bakpoeder
  • Extra
    20 g
    boter
  • Afwerking speculaas
    1
    ei (los geklopt)
  • 30 g
    halve amandelen of schaafsel
  • Voor de marsepein
    300 g
    marsepein
  • gele kleurstof
  • 1 el
    cacaopoeder
  1. Ter voorbereiding. Maak het deeg door de boter samen met de donkere basterdsuiker te mengen. Kruimel de biscuitjes fijn in de karnemelk. Roer dit door elkaar en voeg toe aan het mengsel van de boter en suiker. Voeg de bloem, de speculaaskruiden, het bakpoeder en het zout bij de boter en de suiker. Kneed kort tot een deeg. Laat het 1 dag opstijven in de koelkast.

  2. Haal het deeg uit de koelkast. Bewaar de helft voor later en ga met de andere helft aan de slag. Meng de extra boter met het deeg, omdat het de bedoeling is dat het deeg extra uitvloeit in de oven. 

  3. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik en bestrijk de plak met het losgeklopte ei. Leg hier de amandelen op en strijk nog een keer met ei. Bak de speculaas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 170 graden. Laat goed afkoelen!

  4. Vorm de marsepeinen muisjes en de marsepeinen kaas. Het beste is om de video terug te kijken. Ramon laat precies zien hoe het moet. 

  5. Geniet van je zelfgemaakte speculaas!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.