Speculaas met muisjes van marsepein
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het deeg200 gboter
-
200 gdonkere basterdsuiker
-
4biscuits (fijn gekruimeld)
-
32 gkarnemelk
-
6 gzout
-
340 gbloem
-
32 gspeculaaskruiden
-
8 gbakpoeder
-
Extra20 gboter
-
Afwerking speculaas1ei (los geklopt)
-
30 ghalve amandelen of schaafsel
-
Voor de marsepein300 gmarsepein
-
•gele kleurstof
-
1 elcacaopoeder
-
Ter voorbereiding. Maak het deeg door de boter samen met de donkere basterdsuiker te mengen. Kruimel de biscuitjes fijn in de karnemelk. Roer dit door elkaar en voeg toe aan het mengsel van de boter en suiker. Voeg de bloem, de speculaaskruiden, het bakpoeder en het zout bij de boter en de suiker. Kneed kort tot een deeg. Laat het 1 dag opstijven in de koelkast.
-
Haal het deeg uit de koelkast. Bewaar de helft voor later en ga met de andere helft aan de slag. Meng de extra boter met het deeg, omdat het de bedoeling is dat het deeg extra uitvloeit in de oven.
-
Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik en bestrijk de plak met het losgeklopte ei. Leg hier de amandelen op en strijk nog een keer met ei. Bak de speculaas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 170 graden. Laat goed afkoelen!
-
Vorm de marsepeinen muisjes en de marsepeinen kaas. Het beste is om de video terug te kijken. Ramon laat precies zien hoe het moet.
- Geniet van je zelfgemaakte speculaas!