Speltpasta met harissa

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Speltpasta met harissa (48)
2 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Hoe komt een melkveehouder en kaasmaker erbij om pasta te gaan maken? Culinair schrijfster Nadia Zerouali is benieuwd als ze de Twentse melkveehouder Jan Keuper ontmoet. Samen gaan ze aan de slag in zijn pastamakerij. In de authentieke kaasmakerij maakt Nadia wat lekkers met de versgemaakte speltpasta.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen
4
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    kleine flespompoen
  • 1
    rode puntpaprika
  • milde olijfolie
  • 4 el
    spelt
  • 400 g
    speltpasta (of zelfgemaakte pasta met harissa)
  • 1
    citroen
  • oude boerenkaas
  1. 1

    Pel en snij de knoflook in plakjes. Maak de pompoen en paprika schoon. Snij de pompoen in blokjes en de paprika in stukjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de knoflook, pompoen en paprika op matig vuur in ca. 10 minuten beetgaar.

  3. 3

    Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim gezouten water beetgaar. Giet af.

  4. 4

    Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en pof hierin met het deksel op de pan de spelt gaar. Laat afkoelen op een bord met keukenpapier.

  5. 5

    Breng de pasta eventueel verder op smaak met wat harissa. Meng met de groenten.

  6. 6

    Verdeel over diepe, warme borden, druppel er wat arganolie over, rasp er wat citroensschil over. Maak af met royaal geraspte, oude boerenkaas.

  7. 7

    Verdeel de gepofte spelt erover. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!