9 minuten

Spinazie curry met krokante halloumi en zelfgemaakt flatbread

Onze kok Jetske maakt palak, dat betekent spinazie dus heerlijke kruidige spinazie curry. Ze maakt het met krokante halloumi, een lekker zoute witte kaas en het wordt geserveerd met naan, een fluffy platbrood die je lekker in de saus kunt dopen.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor de spinazie
    300 gr
    spinazie
  • 250 gr
    halloumi
  • 2
    witte uien
  • 1 tl
    gember
  • 1/¹⁄₂
    groene peper (evt. zonder zaadjes)
  • 1 el
    komijnzaadjes
  • 1 tl
    korianderzaadjes
  • 1 tl
    garam masala
  • 1 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    gochugaru
  • scheut neutrale olijfolie
  • optioneel: scheut kookroom
  • Voor de naan
    150 gr
    bloem
  • 3,5 gr
    gist
  • 3 el
    Griekse yoghurt
  • 4 el
    lauw water
  • 1
    tenen knoflook
  • 2 el
    roomboter
  • ¹⁄₂ tl
    suiker
  • ¹⁄₂ tl
    zout
  • ¹⁄₂ tl
    olie
  • bosje koriander
  1. Voor de naan pak je een glas en meng je hierin het lauwe water met de gist en een ¹⁄₂ theelepel suiker tot het mengsel begint te schuimen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

  2. Doe de bloem, zout, het gistmengsel, de Griekse yoghurt en ¹⁄₂ eetlepel neutrale olie in een mengkom en zet keukenmachine aan op de laagste stand of je kneedt het deeg met je handen.

  3. Doe een klein scheutje olie in je handen en vorm een bal van het deeg zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Wrijf met je vette handen ook even over de bodem en de randen van de kom in. Doe de deegbal in de kom en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg ca. 1-1,5 uur, op een warm plekje in huis, rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.

  4. Terwijl het deeg rijst, doe je de gewassen spinazie in een kom en giet daar genoeg kokend water over zodat de spinazie net onder staat. Laat even 1-2 minuten staan.

  5. Schil de gember en snijd de groene peper in grove stukken. 
    (Als je de spinazie minder pittig wil, haal de zaadjes van de peper eruit.)  

  6. Snijd de 2 uien fijn en rasp de 3 knoflookteentjes. 

  7. Giet de spinazie af in een vergiet. Knijp het vocht uit de spinazie en bewaar het vocht. Doe de uitgeknepen spinazie samen met de gember en de groene peper in de blender. Voeg een beetje spinazie vocht toe. Blend het tot je een fijne massa hebt.

  8. Verwarm koekenpan en doe er 1 eetlepel zonnebloemolie bij. Bak de komijn- en korianderzaadjes kort totdat de geur vrijkomt (je hoort een knetterend geluid).

  9. Strooi de uien met een klein beetje zout in de pan en bak rustig bij de kruiden op medium stand totdat de uien glazig zijn. 

  10. Doe de geraspte knoflook, gesneden uien, kurkuma, gochugaru en garam masala erbij en laat dit één minuut meebakken. 

  11. Doe vervolgens het spinaziemengsel uit blender bij het uienmengsel, voeg er eventueel een klein beetje spinazie kookvocht en/of kookroom bij om een smeuïge saus te krijgen. 

  12. Maak op smaak met zout (maar let op de Halloumi is ook zout dus niet te veel). Dit kun je op zacht vuur met deksel op de pan even laten staan.

  13. Voor de krokante halloumi zet je de oven op 200 graden. Je kunt de halloumi ook in een pan bakken, maar in de oven wordt de kaas krokanter.

  14. Snijd de halloumi in dunne plakken en laat ze goudbruin en krokant bakken in ongeveer 20 minuten. 

  15. Voor de knoflookboter doe je de boter in een steelpannetje en rasp de knoflook en voeg dit samen met de zeezout vlokken aantoe. Verwarm dit langzaam op

  16. Snijd de koriander heel fijn. 

  17. Strooi wat bloem op het werkblad en verdeel de deegbal in 2 grote of 3-4 kleinere stukken.

  18. Zorg dat een koekenpan heet is en doe er een klein beetje olie in. 

  19. Pak een stukje deeg en rek het een beetje uit en druk het met je hand een beetje plat. 
    Het broodje moet niet te dik zijn en ook niet te dun. Bak dan de naan aan beide kanten gaar en bestrijk de net gebakken naan met de (gesmolten) knoflookboter.

  20. Haal tot slot de halloumi uit de oven en snijd het in blokjes.

  21. Doe de spinazie mengsel in een mooi schaaltje en leg de halloumi blokjes erop. 

  22. Bestrooi de naan met gesneden koriander, serveer dan de curry met naan en eventueel een kom rijst. 

  23. Geniet van je zelfgemaakte platbrood met halloumi en spinazie!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske