Spinaziesoep
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spinaziesoep met iets bijzonders erbij: pittige avocado met tomaatjes, gerold in een blaadje sla.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Spinaziesoep500 gspinazie
-
200 ghüttenkäse
-
1prei
-
2 dlkokosmelk
-
3 dlwater
-
•tuinkers
-
1bosje platte peterselie
-
1 elgroentebouillon (1 blokje)
-
Gevulde slarolletjes20 ggember
-
1tomaat
-
1teentje knoflook
-
1Spaanse peper
-
1limoen
-
1bosje bieslook
-
1rode ui
-
2avocado's
-
1kropsla
-
•peper/zout
-
•olijfolie
-
Snijd de prei in stukken en was deze goed schoon. Plaats een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de prei in ongeveer 2 minuten zacht. Blus het af met het water en de kokosmelk.
-
Voeg de groentebouillon eraan toe en laat dit 3 min koken.
-
Voeg de spinazie eraan toe en kook deze nog 2 minuten mee.
-
Verwijder de pan van het vuur en mix met een staafmixer de soep helemaal glad. Snijd de peterselie fijn en roer dit met wat peper en zout door de hüttenkäse.
-
Serveer de soep uit met 1 eetlepel hüttenkäse en wat tuinkers.
-
Dan ga ik nu verder met het maken van de gevulde slarolletjes.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Fruit de knoflook en het uitje in de koekenpan.
-
Snijd ondertussen de Spaanse peper fijn en bak deze kort mee.
-
Rasp de gember erover en snijd de tomaat in kleine blokjes en bak dit allemaal ongeveer 1 minuut op een laag vuurtje. Verwijder de pan van het vuur.
-
Snijd de avocado’s in kleine blokjes en meng deze vervolgens door de andere ingrediënten in de koekenpan. Knijp het sap van de limoen erin uit en strooi er wat zout naar smaak over.
-
Maak de sla schoon en dep de bladeren droog. Leg de blaadjes met de glanzende binnenkant naar beneden op het aanrecht en verdeel het avocadomengsel over de blaadjes.
-
Rol de blaadjes op en strik het slapakketje dicht met een sprietje bieslook.
- Eet smakelijk!