Spinaziesoep

Spinaziesoep (5)
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
40 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spinaziesoep met iets bijzonders erbij: pittige avocado met tomaatjes, gerold in een blaadje sla.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Spinaziesoep
    500 g
    spinazie
  • 200 g
    hüttenkäse
  • 1
    prei
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 3 dl
    water
  • tuinkers
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1 el
    groentebouillon (1 blokje)
  • Gevulde slarolletjes
    20 g
    gember
  • 1
    tomaat
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    limoen
  • 1
    bosje bieslook
  • 1
    rode ui
  • 2
    avocado's
  • 1
    kropsla
  • peper/zout
  • olijfolie
  1. 1

    Snijd de prei in stukken en was deze goed schoon. Plaats een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de prei in ongeveer 2 minuten zacht. Blus het af met het water en de kokosmelk. 

  2. 2

    Voeg de groentebouillon eraan toe en laat dit 3 min koken. 

  3. 3

    Voeg de spinazie eraan toe en kook deze nog 2 minuten mee. 

  4. 4

    Verwijder de pan van het vuur en mix met een staafmixer de soep helemaal glad.  Snijd de peterselie fijn en roer dit met wat peper en zout door de hüttenkäse. 

  5. 5

    Serveer de soep uit met 1 eetlepel hüttenkäse en wat tuinkers.  

  6. 6

    Dan ga ik nu verder met het maken van de gevulde slarolletjes. 

  7. 7

    Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Fruit de knoflook en het uitje in de koekenpan. 

  8. 8

    Snijd ondertussen de Spaanse peper fijn en bak deze kort mee. 

  9. 9

    Rasp de gember erover en snijd de tomaat in kleine blokjes en bak dit allemaal ongeveer 1 minuut op een laag vuurtje. Verwijder de pan van het vuur.  

  10. 10

    Snijd de avocado’s in kleine blokjes en meng deze vervolgens door de andere ingrediënten in de koekenpan. Knijp het sap van de limoen erin uit en strooi er wat zout naar smaak over.  

  11. 11

    Maak de sla schoon en dep de bladeren droog. Leg de blaadjes met de glanzende binnenkant naar beneden op het aanrecht en verdeel het avocadomengsel over de blaadjes.  

  12. 12

    Rol de blaadjes op en strik het slapakketje dicht met een sprietje bieslook. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!