Recept: Springrolls

29 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Springrolls
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle vegetarische maaltijd met springrolls met lekker veel groente.
4 personen

Ingrediënten voor Springrolls

8 rijstvellen
1 courgette
1 grote wortel
1 bosje bosui
100 gr cashewnoten
1 avocado
1 bosje koriander
1 Spaanse peper
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
10 gr gember
Kwart witte kool
Kwart rode kool
1 ui
4 eetlepels Griekse yoghurt
Peper/ zout
Olijfolie
1 dl notenolie
1 tl mosterd
1 tl suiker
4 el balsamico-azijn

Ingrediënten drinken:
6 grote aardbeien
10 blaadjes munt
6 grote eetlepels Griekse yoghurt
Vanille siroop naar smaak
6 dl water

Drinken: Yoghurtsmoothie met aardbeien en munt.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Maak de koolsalade (de salade wordt beter van smaak als het alvast 20 minuten staat, zodat de smaken goed tot zijn recht komen en de kool wat zachter wordt). Rasp de 2 stukken kool met een rasp fijn of rasp deze in een keukenmachine. Doe de fijn gesneden kool in een grote kom en meng de yoghurt samen met wat peper en zout naar smaak er aan toe. Hak de peterselie en snipper het uitje fijn. Roer deze goed door de koolsalade heen.
     

  2. 2

    Maak de vulling van de loempia’s. Schil en snij de wortel in julienne/reepjes. Snijdde courgette in lange dunne reepjes. Snij de lente ui zo dun mogelijk. Hak de knoflook en de koriander fijn. Snij de avocado in blokjes. Rasp de gember.
     

  3. 3

    Doe alle ingrediënten voor de vulling van de loempia in een grote kom samen met de cashewnoten breng het op smaak met peper zout wat limoensap en olijfolie naar smaak.
     

  4. 4

    Vul een grote kom met warm water om hierin de rijstvellen een paar seconde voorzichtig in te weken. Wees voorzichtig zodat het niet breekt.
     

  5. 5

    Plaats het geweekte vel op een snijplank en leg in het midden daarvan de vulling, houd aan beide kanten ongeveer 5 centimeter vrij. Vouw de boven en onderkant naar binnen en vouw het op tot een stevige rol. Herhaal deze stap.
     

  6. 6

    Maak de notendressing. Neem een maatbeker en doe hier de Balsamico in samen met de mosterd en de suiker. Voeg er druppelsgewijs de notenolie al roerend aan toe.
     

  7. 7

    Maak de smoothie. Doe alle ingrediënten in een kan en blender dit fijn met een staafmixer.

  8. 8

    Maak het bord op en serveer met de smoothie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter