Spruitjes stamppot met een kruidige linzenburger

Chef-kok Sharon maakt een betaalbare maaltijd. Een stamppot met spruitjes en walnoot, geflankeerd door een zelfgemaakte en gekruide linzenburger.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten linzenburger
    400 g
    gekookte linzen
  • 2
    uien
  • 1
    ei
  • 1
    teentje knoflook
  • 2 tot 3 eetlepels paneermeel
  • 1
    theelepel komijnpoeder
  • 1
    theelepel kerriepoeder
  • 2
    middelgrote zoete aardappels
  • Olijfolie
  • peper/zout
  • 100 g
    champignons
  • Ingrediënten stamppot
    1 kg
    kruimige aardappelen
  • 250 ml
    crème fraîche
  • 500 g
    spruitjes
  • 100 g
    walnoten
  • peper/zout
  • 1
    eetlepel roomboter
  1. Schil de aardappels en kook deze gaar. Halveer de spruitjes en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar in de roomboter en voeg er een scheutje water bij. Laat dit nog 3 minuten doorgaren. 

  2. Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche fijn. Hak de walnoten in stukjes en roer deze samen met de spruitjes door de gestampte aardappelen. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.

  3. Maal in een keukenmachine of blender de zoete aardappel, 1 ui en de linzen fijn. Voeg de kruiden en specerijen er aan toe. Plaats het mengsel in een kom en roer het ei, peper, zout en het paneermeelmeel er doorheen.

  4. Vorm 4 burgers van dit mengsel en laat het 20 minuten rusten in de koelkast. Bak de burgers in een koekenpan goud bruin ongeveer 4 min aan beide kanten. 

  5. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de uien in halve ringen. Bak de champignons samen met de uien in een beetje olie goudbruin.

     

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.