7 minuten

Aardappelovenschotel met spinazie en gerookte zalm

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een feestje in een ovenschaal! Een ovenschotel met courgette, spinazie, gerookte zalm, dille en buffelmozzarella. Daarnaast een salade van oma: met een eitje, rode ui, mayonaise en ijsbergsla. Simpel en hartstikke lekker. En een lekker fris watertje met basilicum en limoen ernaast.

Gerecht Vis
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de sla
    1
    rode ui
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    azijn
  • 1
    krop ijsbergsla
  • 4
    eieren
  • platte peterselie
  • peper en zout
  • Voor de aardappelpuree
    1 kg
    kruimige aardappelen
  • 150 ml
    volle melk
  • 30 gr
    roomboter
  • 1 bosje
    dille (beetje overhouden voor de garnering)
  • Voor de schotel
    400 gr
    gerookte zalm
  • 1
    rode ui
  • 1
    courgette
  • 2 bollen
    buffelmozzarella
  • 3
    tomaten
  • 2 tenen
    knoflook
  • 100 gr
    spinazie
  • 20 gr
    boter
  1. Maak voor de sla een dressing van mayonaise en azijn. Breng het op smaak met wat peper en zout. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze vervolgens klein. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Meng deze ingrediënten door elkaar.

  2. Maak vervolgens de puree. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en was ze schoon. Kook de aardappels in water met wat zout ongeveer 20 min gaar. Giet ze af en kook ze ongeveer 2 min droog. 

  3. Verwarm ondertussen de melk. Schenk de melk bij de gekookte aardappels, voeg de boter toe en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Snijd de dille fijn en roer dit door de puree.

  4. Neem een ovenschaal en vet deze in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  5. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een ½ cm. Hak de knoflook fijn, snijd de rode ui in ringen en de tomaten in plakjes. Verspreid de helft van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daarop de gerookte zalm en daarna de spinazie. Verdeel de laatste puree over de spinazie en leg vervolgens de courgette pakjes om en om met de plakjes tomaten. Dan verdeel je de uienringen erop.

  6. Trek de mozzarella uit elkaar en verdeel dit over de schotel. Als laatste verspreid je de gehakte knoflook erover. Bak de ovenschotel ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven. Maak het af met wat vers gesneden dille.

  7. Geniet van je ovenschotel met spinazie en zalm!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda