Traybake met groente, kip en knapperige krieltjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt een simpele traybake: een bakplaat vol heerlijke ingrediënten die tegelijkertijd de oven in gaan. Makkelijk te maken en de oven doet het werk. Serveer het met de frisse yoghurtdip en smullen maar.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gramvoorgekookte krieltjes
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
12kippenpootjes
-
2teentjes knoflook
-
1citroen
-
2rode uien
-
2takken mini trostomaten
-
1courgette
-
1broccoli
-
1 tloregano
-
4 elyoghurt
-
1 tlharissa
-
4blaadjes munt
-
1/2bos bladpeterselie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Duw de voorgekookte krieltjes iets plat, zodat ze openbarsten en alle smaak kunnen opnemen. Meng de krieltjes met de paprikapoeder, een scheutje olijfolie en wat zout en peper. Verspreid dit op een bakplaat met bakpapier.
-
Snijd de knoflook en rasp de citroen. Voeg samen met 1 tl paprikapoeder en wat zout en peper bij de kip. Roer ze goed door en laat even marineren.
-
Snijd de ui, courgette en broccoli klein. Meng het met olijfolie en de oregano. Leg dit tussen de aardappels. Doe daar de kip tussen en de trostomaten er bovenop. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 a 50 minuten.
-
Meng voor de dip de yoghurt met wat zout en peper. Doe het in een schaaltje. Snijd de munt fijn en doe de harissa in de yoghurt. Roer het half door samen met de munt. Serveer het straks bij de traybake.
-
Hak de bladpeterselie fijn en strooi over het gerecht als het klaar is.
- Geniet van je ovengerecht!