8 minuten

Traybake met groente, kip en knapperige krieltjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt een simpele traybake: een bakplaat vol heerlijke ingrediënten die tegelijkertijd de oven in gaan. Makkelijk te maken en de oven doet het werk. Serveer het met de frisse yoghurtdip en smullen maar.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 gram
    voorgekookte krieltjes
  • 2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 12
    kippenpootjes
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    citroen
  • 2
    rode uien
  • 2
    takken mini trostomaten
  • 1
    courgette
  • 1
    broccoli
  • 1 tl
    oregano
  • 4 el
    yoghurt
  • 1 tl
    harissa
  • 4
    blaadjes munt
  • 1/2
    bos bladpeterselie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Duw de voorgekookte krieltjes iets plat, zodat ze openbarsten en alle smaak kunnen opnemen. Meng de krieltjes met de paprikapoeder, een scheutje olijfolie en wat zout en peper. Verspreid dit op een bakplaat met bakpapier.

  3. Snijd de knoflook en rasp de citroen. Voeg samen met 1 tl paprikapoeder en wat zout en peper bij de kip. Roer ze goed door en laat even marineren.

  4. Snijd de ui, courgette en broccoli klein. Meng het met olijfolie en de oregano. Leg dit tussen de aardappels. Doe daar de kip tussen en de trostomaten er bovenop. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 a 50 minuten.

  5. Meng voor de dip de yoghurt met wat zout en peper. Doe het in een schaaltje. Snijd de munt fijn en doe de harissa in de yoghurt. Roer het half door samen met de munt. Serveer het straks bij de traybake.

  6. Hak de bladpeterselie fijn en strooi over het gerecht als het klaar is.

  7. Geniet van je ovengerecht!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets