Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Schnitzel600 gwildzwijn lende
-
100 gbloem
-
3eieren
-
150 gpaneermeel
-
•zout en peper
-
1 elboter
-
Uien compote3rode uien
-
1/2 glasrode wijn
-
3 elsuiker
-
2 elaceto balsamico
-
2 takjestijm
-
•zout en peper
-
4preien
-
1 kggrote kruimige aardappelen
-
1 elboter
-
100 mlmelk
-
100 mlcreme fraiche
-
1/2 tlnootmuskaat
-
•zout en peper
-
Snij 4 plakken van het vlees en plet deze met de onderkant van een pan tussen een velletje plastic folie.
-
Breng op smaak met zout en peper en haal de plakken eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en als laatst door de paneermeel. Bak de schnitzel in een flinke klont boter.
-
Snij de uien in ringen en leg ze in een pan. Giet de wijn en de aceto balsamico erop en breng aan de kook.
-
Voeg de suiker toe en de tijm. Voeg een klein beetje zout en peper toe.
-
Laat het vocht verdampen en als er een marmelade over blijft in de pan breng je het op smaak met zout en peper. Haal de takjes tijm eruit.
-
Als de schnitzels uit de pan komen leg je er wat rode ui compote op en schaaf je er verse comte kaas over heen.
-
Snij het groen van de prei en leg de prei op het rooster boven het vuur. Rooster ze aan alle kanten. De buitenkant mag zwart worden. Na ongeveer 15 a 20 minuten zal de binnenkant van de prei gaar zijn.
-
Pel de buitenste lagen prei eraf en hak de zachte binnenkant fijn. Schil en kook de aardappels gaar , stamp ze en roer de prei er door heen.
-
Voeg de boter toe samen met de melk. Doe dan beetje bij beetje de crème fraiche erbij. Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!