Steak tartaar | Ramon Brugman

Steak tartaar op knapperig brood met romige pestocrème

Een feestelijk borrelhapje, perfect voor oud en nieuw! Chef-kok Ramon Brugman combineert steak tartaar, pestocrème en krokant brood tot een stijlvolle traktatie. Simpel te maken en gegarandeerd een hit bij je gasten!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de knapperige broodjes:
    2
    dikke plakken casino brood wit
  • 2 el
    boter
  • zout en peper
  • Voor de pestocrème:
    2 el
    mascarpone
  • 1 el
    pesto
  • Voor de steak tartaar:
    100 gr
    goede kwaliteit rundvlees van de slager (biefstuk, bavette, ossenhaas)
  • 1
    augurk
  • 10
    kappertjes
  • 1 el
    geroosterde pijnboompitten
  • 1/2
    kleine rode ui
  • 1 tl
    mosterd
  • 2 el
    pesto
  • zout en peper
  1. Snijd de plakken brood in vier balkjes en bak deze rondom aan in de boter. Breng op smaak met zout en peper. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.

  2. Meng de pesto met de mascarpone en doe het in een spuitzak. Bewaar in de koelkast voor later. 

  3. Snijd de ingrediënten voor de steak tartaar in fijne blokjes en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel een laag tartaar over het krokant gebakken broodje en zorg dat het strak ligt.

  4. Spuit vervolgens een flinke toef pestocrème op de tartaar. Decoreer met wat krokant gebakken Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.

  5. Geniet van je steak tartaar met pestocrème!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.