Borrelbrood - Lekkere Track

Borrelbrood met brie, pesto, spek en rode ui

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke snack voor tussendoor: borrelbrood met brie, pesto en spek!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    rond brood
  • 100 gram
    katenspek
  • 200 gram
    brie
  • 1
    rode ui
  • 150 gram
    geraspte kaas (comte, cheddar, parmezaan)
  • olijfolie, peper en zout
  • Voor de pesto:
    30 gram
    basilicum
  • 30 gram
    parmezaan
  • 2 el
    pijnboompitten
  • 1/2
    teen knoflook
  • 1/2
    citroen (sap)
  • 60 ml
    olijfolie
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe voor de pesto alle ingrediënten in een kom en staafmix tot een gladde smeuïge pesto.

  3. Snijd het brood om de 2 cm in. Snijd het brood niet helemaal door maar net tot aan de bodem. Draai het brood een kwart slag en snijd het brood opnieuw in om de 2 cm.

  4. Snijd de plakjes spek in de lengte door de midden. Duw ze tussen de gleuven in. Snijd de brie in plakjes en duw deze ook tussen de gleuven. Snijd de ui in ringen en verdeel over het brood.

  5. Neem een theelepel en doe overal een theelepel pesto tussen de gleuven. Doe dit als laatst ook met de geraspte kaas.

  6. Druppel flink wat olijfolie over het brood heen en bestrooi met wat grove zout en peper.

  7. Pak het brood in aluminiumfolie en zet het brood in een oven die voorverwarmd is op 180 graden. Bak het brood ongeveer 20 minuten. Als het een lekker korstje heeft en de kaas is gesmolten, is het goed.

  8. Pak het brood uit en serveer het op een plank.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.