Gefrituurde pangsit met zoetzure gembersaus
Ramon maakt een krokant borrelhapje; gefrituurde pangsit! Hierbij maakt hij een zoet-zure saus die zo gemaakt is.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vulling van de pangsit200 grtofu
-
1 elsesamolie
-
2tenen knoflook
-
1kleine ui
-
2 elsojasaus
-
1 elketjap
-
1 stgember (ong. 1 centimeter)
-
1 elrijstazijn
-
1 tlsambal
-
2lente-uitjes
-
•zout
-
•peper
-
Voor de zoetzure gembersaus200 mlchilisaus
-
1 tlketjap
-
1 tlrijstazijn
-
1 elgembersiroop
-
1 tlzwarte sesamzaad
-
Verder nog nodig1pakje wonton- of pangsitvellen om in te bakken
-
1 Lfrituurolie
-
Laat de pangsitvellen in de verpakking ontdooien.
-
Voor de vulling van de pangsit leg je de tofu tussen een theedoek en duw je er hard op zodat het vocht eruit loopt. Snijd de tofu in kleine blokjes.
-
Snipper de knoflook en de ui en bak deze aan in de sesamolie. Doe de tofu erbij en bak goed aan.
-
Voeg de sojasaus, ketjap, gemberwortel, rijstazijn en sambal toe aan de pan.
-
Bak even goed door zodat het vocht verdampt. Snijd de bosui fijn en voeg deze toe.
-
Als het vocht verdampt is, breng je de vulling op smaak met wat zout en peper. Laat de vulling nu goed afkoelen. Het moet helemaal koud zijn voor dat je de pangsit gaat vouwen.
-
Wanneer deze mix is afgekoeld, neem een velletje pangsit en doe je daar een beetje vulling in. Bestrijk de randjes met een klein beetje water zodat het velletje goed aan elkaar plakt. Vouw de pangsit dicht en duw goed aan, zodat de randjes echt goed dichtzitten en er geen vulling uit kan ontsnappen.
-
Wanneer je klaar bent met vouwen, zorg je dat de frituurolie in de pan goed heet is. Frituur de pangsit totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en laat afkoelen.
-
Voor de saus meng je alle ingrediënten samen. Serveer de pangsit met deze saus en dippen maar!
-
Tip! Drink bij dit lekkere borrelhapje een glaasje goede whiskey. Een top combinatie!
- Eet smakelijk!