4 minuten
Steak tartare met fruitsalade
Leon verwerkt papaya's van Hollandse bodem in een pittige fruitsalade met een sappige steak tartare.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1onrijpe papaya
-
2groene tomaten
-
1stuk kogelbiefstuk (100g)
-
1 elmayonaise
-
1sjalot
-
1 elsojasaus
-
4takjes koriander
-
3takjes munt
-
1komkommer
-
•verse gember
-
•chili-olie
-
•sushi-azijn
-
Snijd de papaya, de tomaat en komkommer in reepjes.
-
Doe wat verse gember, de muntblaadjes en koriander in een vijzel en maal tot een massa.
-
Giet hier wat chili-olie en sushi-azijn bij naar eigen smaak en meng het goed door elkaar. Meng dit met de in reepjes gesneden papaya, komkommer en tomaat.
-
Maak een tartaar van de kogelbiefstuk (snijd het in heel kleine stukjes).
-
Snipper het sjalotje en meng dit met de tartaar. Voeg vervolgens de sojasaus, mayonaise en wat peper toe. Voeg eventueel nog een beetje sesamolie toe.
-
Neem een diep bord. Leg daar eerst wat van de tartaar in en leg daarop de papayasalade.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.