Steak tartare met fruitsalade

chef-kok
Portret Leon Mazairac
Papaya
4 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
68 personen
Leon verwerkt papaya's van Hollandse bodem in een pittige fruitsalade met een sappige steak tartare.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    onrijpe papaya
  • 2
    groene tomaten
  • 1
    stuk kogelbiefstuk (100g)
  • 1 el
    mayonaise
  • 1
    sjalot
  • 1 el
    sojasaus
  • 4
    takjes koriander
  • 3
    takjes munt
  • 1
    komkommer
  • verse gember
  • chili-olie
  • sushi-azijn

Bereiding

  1. 1

    Snijd de papaya, de tomaat en komkommer in reepjes.

  2. 2

    Doe wat verse gember, de muntblaadjes en koriander in een vijzel en maal tot een massa.

     

  3. 3

    Giet hier wat chili-olie en sushi-azijn bij naar eigen smaak en meng het goed door elkaar. Meng dit met de in reepjes gesneden papaya, komkommer en tomaat.

  4. 4

    Maak een tartaar van de kogelbiefstuk (snijd het in heel kleine stukjes).

  5. 5

    Snipper het sjalotje en meng dit met de tartaar. Voeg vervolgens de sojasaus, mayonaise en wat peper toe. Voeg eventueel nog een beetje sesamolie toe.

  6. 6

    Neem een diep bord. Leg daar eerst wat van de tartaar in en leg daarop de papayasalade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!