Ovenschotel met pasta, blauwe kaas, spinazie en paddenstoelen
Snel en smaakvol; deze ovenschotel van chef-kok Sharon de Miranda staat zo op tafel. De heerlijke saus van roquefort, paddenstoelen, mascarpone en spinazie past perfect bij de herfst. Ga jij het maken?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de ovenschotel:300 grpastaschelpen (middelgroot)
-
400 grgemengde paddenstoelen
-
200 grroquefort
-
100 grmascarpone
-
450 grspinazie uit de vriezer
-
10trostomaten
-
100 grgeraspte kaas
-
1 bosjebasilicum
-
1 elgedroogde chilivlokken
-
2rode uien
-
4 tenenknoflook
-
•olijfolie
-
Voor de salade:1/4knolselderij
-
1 bosjeplatte peterselie
-
3appels
-
2 stengelsbleekselderij
-
1rode ui
-
2 elGriekse yoghurt
-
1 elgrove mosterd
-
1limoen
-
•zout en peper
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Kook de pastaschelpen ongeveer 13 minuten.
-
Bak in een grote koekenpan de paddenstoelen in een klein beetje olie bruin. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en bak ze mee met de paddenstoelen.
-
Voeg de mascarpone toe aan de pan en verkruimel de roquefort door de saus. Voeg de spinazie toe en roer net zolang totdat de spinazie ontdooid is.
-
Meng de pasta door de saus. Giet alles in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de geraspte kaas en chili vlokken. Snijd de tomaten in partjes en leg deze op de kaas.
-
Bak de ovenschotel 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Ga verder met de salade. Snijd de knolselderij en bleekselderij in blokjes, de appel in reepjes en de ui in halve ringen.
-
Meng het sap van de limoen, de yoghurt en de mosterd en meng dit met de fijngehakte peterselie door de salade. Breng op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!
- Eet smakelijk!