7 minuten

Ovenschotel met pasta, blauwe kaas, spinazie en paddenstoelen

Snel en smaakvol; deze ovenschotel van chef-kok Sharon de Miranda staat zo op tafel. De heerlijke saus van roquefort, paddenstoelen, mascarpone en spinazie past perfect bij de herfst. Ga jij het maken?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de ovenschotel:
    300 gr
    pastaschelpen (middelgroot)
  • 400 gr
    gemengde paddenstoelen
  • 200 gr
    roquefort
  • 100 gr
    mascarpone
  • 450 gr
    spinazie uit de vriezer
  • 10
    trostomaten
  • 100 gr
    geraspte kaas
  • 1 bosje
    basilicum
  • 1 el
    gedroogde chilivlokken
  • 2
    rode uien
  • 4 tenen
    knoflook
  • olijfolie
  • Voor de salade:
    1/4
    knolselderij
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 3
    appels
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • 1 el
    grove mosterd
  • 1
    limoen
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Kook de pastaschelpen ongeveer 13 minuten. 

  2. Bak in een grote koekenpan de paddenstoelen in een klein beetje olie bruin. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en bak ze mee met de paddenstoelen.  

  3. Voeg de mascarpone toe aan de pan en verkruimel de roquefort door de saus. Voeg de spinazie toe en roer net zolang totdat de spinazie ontdooid is.

  4. Meng de pasta door de saus. Giet alles in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de geraspte kaas en chili vlokken. Snijd de tomaten in partjes en leg deze op de kaas.

  5. Bak de ovenschotel 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. 

  6. Ga verder met de salade. Snijd de knolselderij en bleekselderij in blokjes, de appel in reepjes en de ui in halve ringen.

  7. Meng het sap van de limoen, de yoghurt en de mosterd en meng dit met de fijngehakte peterselie door de salade. Breng op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda