Sticky chicken
Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd: sticky chicken! Deze plakkerige gekruide kip serveert hij met cajun aardappeltjes en een verse koolsalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Sticky chicken2000 gkippenpoten/drumsticks
-
150 mloestersaus
-
80 mlgembersap
-
2tenen knoflook
-
1theelepel paprika poeder
-
1theelepel komijn
-
100 mlhoning
-
1eetlepel sesamolie
-
•sesamzaad
-
1bosui
-
Salade koolsla300 gwitte kool
-
1winterpeen
-
100 grozijnen
-
100 mlazijn
-
200 mlmayonaise
-
•zout/peper
-
1/2bos peterselie
-
Cajun patatos1000 gvastkokende aardappels
-
•scheut olijfolie
-
1theelepel paprika poeder
-
1theelepel kerriepoeder
-
•mes puntje chilipoeder
-
•zout/peper
-
1theelepel uienpoeder
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Snij de knoflook en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) door de kippenpoten. Doe deze in een oven schaal en zet ze in een oven van 170 graden. Roer de kippetjes om de 15 minuten om. Laat ze 45 minuten in de oven.
-
Snij de kool ragfijn en doe er gelijk de azijn en wat zout op. Masseer dit even goed door elkaar zodat de kool al zacht kan worden. Schil de peen en rasp deze ook. Voeg hem bij de kool. Meng nu de rest van de ingrediënten door de sla heen en zet dit koud. Je krijgt het beste resultaat als je de salade een dag van te voren maakt.
-
Was de aardappels met de schil. Snij ze nu in partjes en verdeel ze in een ovenschaal. Voeg de specerijen toe samen met de olijfolie. Breng op smaak en mix alles goed door elkaar.
-
Bak de aardappels in een oven van 180 graden. Roer om de 15 minuten de aardappels goed door elkaar. Bak ze ongeveer 45 minuten.
- Eet smakelijk!