Recept: Sticky chicken

7 maart 2017
Waardeer: 
(Totaal: 8 stemmen)
Stilstaand beeld van Sticky chicken

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd: sticky chicken! Deze plakkerige gekruide kip serveert hij met cajun aardappeltjes en een verse koolsalade.

4 personen

Ingrediënten voor Sticky chicken

Ingrediënten  Chicken

  • 2000 g kippenpoten
  • 150 ml oestersaus
  • 80 ml gembersap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn
  • 100 ml honing
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaad
  • 1 bosui

Ingrediënten Koolsla

  • 300 g witte kool
  • 1 winterpeen
  • 100 g rozijnen
  • 100 ml azijn
  • 200 ml mayonaise
  • zout/peper
  • 1/2 bos peterselie

Cajun patatos

  • 1000 g vastkokende aardappels
  • scheut olijfolie
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • mes puntje chilipoeder
  • zout / peper
  • 1 tl uienpoeder

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden. 

  2. 2

    Snij de knoflook en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) door de chicken poten. Doe deze in een oven schaal en zet ze in een oven van 170 graden. Roer de kippetjes om de 15 minuten om. Laat ze 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de kool ragfijn en doe er gelijk de azijn en wat zout op. Masseer dit even goed door elkaar zodat de kool al zacht kan worden. Schil de peen en rasp deze ook. Voeg hem bij de kool. Meng nu de rest van de ingrediënten door de sla heen en zet dit koud. Je krijgt het beste resultaat als je de salade een dag van te voren maakt.

  4. 4

    Was de aardappels met de schil. Snij ze nu in partjes en verdeel ze in een ovenschaal. Voeg de specerijen toe samen met de olijfolie. Breng op smaak en mix alles goed door elkaar. 

  5. 5

    Bak de aardappels in een oven van 180 graden. Roer om de 15 minuten de aardappels goed door elkaar. Bak ze ongeveer 45 minuten.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter