Stoof van konijn met pruimen
In het Noord-Hollandse Muiden staat rijksmuseum het Muiderslot, gebouwd door graaf Floris V, maar met als beroemdste bewoner P.C.Hooft. Het slot heeft prachtige historische tuinen en een indrukwekkende pruimenboomgaard. Chef-kok Leon Mazairac krijgt van de tuinbaas van het slot, Henk Boers, een rondleiding. Als bedankje kookt Leon een gerecht dat zo in de 17e eeuw zou passen: konijnenstoof met pruimen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4tamme konijnenbouten
-
100 gmirabellen 7 hauszwetsch (gedroogde pruimen kan buiten het seizoen ook)
-
1bosje snijbiet (warmoes)
-
1takje wijnruit
-
1bakje kastanjechampignons
-
•gekookte en in stukken gesneden aardappels
-
•laurier
-
•boter
-
•konijnenjus (getrokken van het karkas) andere jus kan ook
-
Kruid de konijnenbouten en bak ze aan in de boter. Voeg een blaadje laurier toe.
-
Blus af met de jus en stoof langzaam gaar (ongeveer 1,5 uur)
-
Was en snij de snijbiet en snijdt de champignons in stukjes.
-
Ontpit de pruimen en voeg deze aan het eind samen met alle andere groenten toe. Serveer in een diep bord!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.