Stoof van konijn met pruimen

In het Noord-Hollandse Muiden staat rijksmuseum het Muiderslot, gebouwd door graaf Floris V, maar met als beroemdste bewoner P.C.Hooft. Het slot heeft prachtige historische tuinen en een indrukwekkende pruimenboomgaard. Chef-kok Leon Mazairac krijgt van de tuinbaas van het slot, Henk Boers, een rondleiding. Als bedankje kookt Leon een gerecht dat zo in de 17e eeuw zou passen: konijnenstoof met pruimen.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    tamme konijnenbouten
  • 100 g
    mirabellen 7 hauszwetsch (gedroogde pruimen kan buiten het seizoen ook)
  • 1
    bosje snijbiet (warmoes)
  • 1
    takje wijnruit
  • 1
    bakje kastanjechampignons
  • gekookte en in stukken gesneden aardappels
  • laurier
  • boter
  • konijnenjus (getrokken van het karkas) andere jus kan ook
  1. Kruid de konijnenbouten en bak ze aan in de boter. Voeg een blaadje laurier toe.

  2. Blus af met de jus en stoof langzaam gaar (ongeveer 1,5 uur)

     

  3. Was en snij de snijbiet en snijdt de champignons in stukjes.

  4. Ontpit de pruimen en voeg deze aan het eind samen met alle andere groenten toe. Serveer in een diep bord!

     

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.