Recept: Stoof van konijn met pruimen

1 november 2017
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)
Stilstaand beeld van Stoof van konijn met pruimen
In het Noord-Hollandse Muiden staat rijksmuseum het Muiderslot, gebouwd door graaf Floris V, maar met als beroemdste bewoner P.C.Hooft. Het slot heeft prachtige historische tuinen en een indrukwekkende pruimenboomgaard. Chef-kok Leon Mazairac krijgt van de tuinbaas van het slot, Henk Boers, een rondleiding. Als bedankje kookt Leon een gerecht dat zo in de 17e eeuw zou passen: konijnenstoof met pruimen.
4 personen

Ingrediënten voor Stoof van konijn met pruimen

  • 4 tamme konijnenbouten
  • 100 gram mirabellen 7 hauszwetsch  (gedroogde pruimen kan buiten het seizoen ook)
  • 1 bosje snijbiet (warmoes)
  • 1 takje wijnruit
  • 1 bakje kastanjechampignons
  •  gekookte en in stukken gesneden aardappels
  •  laurier
  •  boter
  •  konijnenjus (getrokken van het karkas) andere jus kan ook.

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Kruid de konijnenbouten en bak ze aan in de boter. Voeg een blaadje laurier toe.

  2. 2

    Blus af met de jus en stoof langzaam gaar (ongeveer 1,5 uur)

     

  3. 3

    Was en snij de snijbiet en snijdt de champignons in stukjes.

  4. 4

    Ontpit de pruimen en voeg deze aan het eind samen met alle andere groenten toe. Serveer in een diep bord!

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter