Stoofvlees en paarse stamppot

chef-kok
Leon Mazairac
Stoofvlees en paarse stamppot (159)
2 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
15 personen

Maker van kant-en-klaarstoofvlees, Jort Heijmans, neemt chef-kok Leon Mazairac mee op safari. Ze gaan naar de bron van zijn product: de limousinerunderen van boer Frank Tillemans. Die hebben een goed leven in een Noord-Limburgs natuurgebied. Midden in de natuur maakt Leon een mooi gerecht bij het stoofvlees van Jort.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 g
    kruimige aardappelen
  • 1
    pastinaak
  • 200 g
    paarse winterpeen
  • 2
    grote uien
  • zout en peper
  • 50 g
    geitenboter
  • Kruidnagel en nootmuskaat
  • 250 g
    stoofvlees
  1. 1

    Snij de uien in ringen en de paarse wortel in schijfjes.

     

  2. 2

    Kook de aardappelen samen met de ui en de paarse wortel in een pan met water.

  3. 3

    Stamp het geheel tot een hutspot. Doe er een beetje geitenboter, kruidnagel en nootmuskaat bij.

     

  4. 4

    Serveer de stamppot met het stoofvlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!