2 minuten
Stoofvlees en paarse stamppot
Maker van kant-en-klaarstoofvlees, Jort Heijmans, neemt chef-kok Leon Mazairac mee op safari. Ze gaan naar de bron van zijn product: de limousinerunderen van boer Frank Tillemans. Die hebben een goed leven in een Noord-Limburgs natuurgebied. Midden in de natuur maakt Leon een mooi gerecht bij het stoofvlees van Jort.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gkruimige aardappelen
-
1pastinaak
-
200 gpaarse winterpeen
-
2grote uien
-
•zout en peper
-
50 ggeitenboter
-
•Kruidnagel en nootmuskaat
-
250 gstoofvlees
-
Snij de uien in ringen en de paarse wortel in schijfjes.
-
Kook de aardappelen samen met de ui en de paarse wortel in een pan met water.
-
Stamp het geheel tot een hutspot. Doe er een beetje geitenboter, kruidnagel en nootmuskaat bij.
-
Serveer de stamppot met het stoofvlees.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.