2 minuten

Stoofvlees en paarse stamppot

Maker van kant-en-klaarstoofvlees, Jort Heijmans, neemt chef-kok Leon Mazairac mee op safari. Ze gaan naar de bron van zijn product: de limousinerunderen van boer Frank Tillemans. Die hebben een goed leven in een Noord-Limburgs natuurgebied. Midden in de natuur maakt Leon een mooi gerecht bij het stoofvlees van Jort.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 g
    kruimige aardappelen
  • 1
    pastinaak
  • 200 g
    paarse winterpeen
  • 2
    grote uien
  • zout en peper
  • 50 g
    geitenboter
  • Kruidnagel en nootmuskaat
  • 250 g
    stoofvlees
  1. Snij de uien in ringen en de paarse wortel in schijfjes.

     

  2. Kook de aardappelen samen met de ui en de paarse wortel in een pan met water.

  3. Stamp het geheel tot een hutspot. Doe er een beetje geitenboter, kruidnagel en nootmuskaat bij.

     

  4. Serveer de stamppot met het stoofvlees.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.