Recept: Stoofvlees en paarse stamppot

27 november 2018
Waardeer: 
(Totaal: 12 stemmen)
Stilstaand beeld van Stoofvlees en paarse stamppot

Maker van kant-en-klaarstoofvlees, Jort Heijmans, neemt chef-kok Leon Mazairac mee op safari. Ze gaan naar de bron van zijn product: de limousinerunderen van boer Frank Tillemans. Die hebben een goed leven in een Noord-Limburgs natuurgebied. Midden in de natuur maakt Leon een mooi gerecht bij het stoofvlees van Jort.

4 personen

Ingrediënten voor Stoofvlees en paarse stamppot

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 200 g paarse winterpeen
  • 2 grote uien
  • zout en peper
  • 50 g geitenboter
  • Kruidnagel en nootmuskaat
  • 250 g stoofvlees

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de uien in ringen en de paarse wortel in schijfjes.



     

  2. 2

    Kook de aardappelen samen met de ui en de paarse wortel in een pan met water.

  3. 3

    Stamp het geheel tot een hutspot. Doe er een beetje geitenboter, kruidnagel en nootmuskaat bij.



     

  4. 4

    Serveer de stamppot met het stoofvlees.

Eet smakelijk!