3 minuten

Klassieke paté met salade

Culinair expert Alain Caron proeft de klassieke Franse paté van Inge Janson in het oude vestigingsstadje Heusden. Daar maakt Alain een passend gerecht bij de paté de Normandie.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    plakken paté. (ca ½ cm dik gesneden)
  • 100 g
    bloemkool
  • 100 g
    broccoli
  • 3
    vijgen
  • 1
    sjalot
  • 1
    appel
  • scheutje citroensap
  • 1
    gele witlof
  • 1
    rode witlof
  • 50 g
    pistachenootjes
  • 1
    bergamot (grapefruit kan ook)
  • 3 el
    olijfolie
  • zout peper
  1. Blancheer de bloemkool en broccoli en laat het goed uitlekken op keukenpapier. Snij het vervolgens grof.

  2. Snij de vijgen in vieren en hak de sjalot fijn.

  3. Snij de appel in plakjes van 2 mm en dan in lucifertjes. Bewaar ze vervolgens in een kom met wat citroensap (dan behoudt de appel zijn frisse kleur).

  4. Snij de gele en rode witlof in de lengte.

  5. Meng in een grote kom de broccoli, bloemkool, fijngehakte sjalot met de gesneden witlof. Knijp het sap van de bergamot hier overheen en maak de salade op smaak met zout en peper.

  6. Leg op ieder bord wat van de salade met daarop een plak paté. In het midden leg je wat stukjes vijg en appel op en als laatste strooi je er wat pistachenootjes overheen.

     

     

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.