Recept: Appelcompote

6 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Appelcompote
Chef-kok Ramon Brugman ontmoet Andreas Giel die zelf cider maakt. In veel Europese landen is deze alcoholische drank van vruchten een bekend fenomeen, maar in Nederland is het minder bekend. Ramon laat zich inspireren en maakt er een lekkere snack bij.
4 personen

Ingrediënten voor Appelcompote

  • 2 dl appelcider
  • 1,5 el suiker
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 appel
  • 1 tl aardappelzetmeel

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Breng de appelcider aan de kook en voeg de schil van citroen toe, samen met de suiker.

  2. 2

    Snij de appel in kleine blokjes en voeg toe bij de cider.

  3. 3

    Haal de citroenschil eruit. Los het zetmeel op in een beetje water, voeg een klein scheutje toe aan het appelmengsel en laat het binden. Laat vervolgens afkoelen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter