Appelcompote
Chef-kok Ramon Brugman ontmoet Andreas Giel die zelf cider maakt. In veel Europese landen is deze alcoholische drank van vruchten een bekend fenomeen, maar in Nederland is het minder bekend. Ramon laat zich inspireren en maakt er een lekkere snack bij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2 dlappelcider
-
1,5 elsuiker
-
1stukje citroenschil
-
1appel
-
1 tlaardappelzetmeel
-
Breng de appelcider aan de kook en voeg de schil van citroen toe, samen met de suiker.
-
Snij de appel in kleine blokjes en voeg toe bij de cider.
-
Haal de citroenschil eruit. Los het zetmeel op in een beetje water, voeg een klein scheutje toe aan het appelmengsel en laat het binden. Laat vervolgens afkoelen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.