Kabeljauw met linzensalade

culinair expert
Alain Caron
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
2 personen

In Amsterdam ontmoet culinair expert Alain Caron een man met een passie voor tafelzuren: Oos. Je kent het vast: Amsterdamse uien in het zuur, zilveruitjes, augurken...noem maar op. De zurenpassie zit kennelijk in de genen, want ook Oos' grootvader was al inlegger. Oos vindt het een uitdaging om te experimenteren met nog veel meer producten die in het zuur kunnen worden ingelegd en samen met sterrenchefs verzint hij regelmatig nieuwe producten. Alain wil dat inleggen ook wel eens proberen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 160 g
    4x 160 g kabeljauwfilet
  • sap van augurkenzuur
  • 200 g
    gekookte linzen
  • 50 g
    uien
  • 50 g
    wortelen
  • zout en peper
  • 4 el
    zuursap
  • halve tl curry
  • halve tl kurkumapoeder
  • 2 dl
    room
  • 20 g
    boter
  1. 1

    Marineer de kabeljauwfilet zonder vel 15 minuten in het zuur van een potje augurken.  Haal het eruit en maak het droog met keukenpapier. Snij het in dunne partjes. Brand met de brander de boven en onderkant lichtbruin. Bewaar het.

  2. 2

    Maak nu de salade. Bak de uien in wat boter lichtbruin. Snij de wortelen in kleine stukjes en kook deze. Meng de linzen, uien en wortelen en mix alles met peper en zout. Bewaar dit ook . 

  3. 3

    Maak nu de saus. Mix het sap van het zuur met wat curry en kurkuma poeder en laat het 1 minuut staan. Doe daarna het room erbij en laat het dik worden en meng de saus aan met de boter. Breng het op smaak met peper en zout. 

  4. 4

    Presenteer het bord door eerst de linzensalade op het bord te leggen en daarop de dungesneden kabeljauw partjes, maak het af met de saus. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!