Surinaamse fladder

culinair expert
Alain Caron
recept 173
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
22 personen
Alain gaat op bezoek bij Nancy en Michael, die een typisch Surinaamse snack maken, namelijk fladder. Michael leerde het succesvolle recept van zijn schoonvader Oscar Vyent. Het wordt gemaakt van de lebmaag van de koe en is een intensief werkje. De fladder wordt keurig in reepjes of blokjes gesneden en opgediend met het kruidige bouillonsausje.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 80 g champignons
  • 200 gr gekookte rijst
  • 4 bospeentjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik geroosterde paprika en ontveld
  • 60 g cashewnoten
  • 2 l kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes selderij
  • 150 gr fladder (evt kant-en-klaar te koop bij de Surinaamse toko)
  • 1 bloedworst
  • 1 kipworst
  1. 1

    Snij de ui, de takjes selderij en de knoflook en doe dit in een pan samen met 1 liter kippenbouillion en laat het ongeveer 10 minuten koken.

  2. 2

    Voeg dan de worsten en de fladder eraan toe en laat het op laag vuur ongeveer 20 min pruttelen.

  3. 3

    Kook de rijst volgens de verpakking en snij de champignons in plakjes, de geroosterde, ontvelde paprika in reepjes, en hak de cashewnoten.

  4. 4

    Bak de gekookte rijst in een pan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de champignons, paprika en de cashewnoten hier aan toe en bak even goed door.

  5. 5

    Haal de worsten en de fladder uit de bouillon. Haal de bloedworst uit het velletje en snij de fladder en kipworst in plakjes.

  6. 6

    Doe op ieder bord in het midden een beetje bloedworst, daarop wat rijst met champignons, paprika en cashewnoten. Leg daar 2 plakjes kipworst op met wat gesneden fladder  en schenk daar overheen de bouillon.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!