Surinaamse fladder
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Snij de ui, de takjes selderij en de knoflook en doe dit in een pan samen met 1 liter kippenbouillion en laat het ongeveer 10 minuten koken.
-
Voeg dan de worsten en de fladder eraan toe en laat het op laag vuur ongeveer 20 min pruttelen.
-
Kook de rijst volgens de verpakking en snij de champignons in plakjes, de geroosterde, ontvelde paprika in reepjes, en hak de cashewnoten.
-
Bak de gekookte rijst in een pan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de champignons, paprika en de cashewnoten hier aan toe en bak even goed door.
-
Haal de worsten en de fladder uit de bouillon. Haal de bloedworst uit het velletje en snij de fladder en kipworst in plakjes.
-
Doe op ieder bord in het midden een beetje bloedworst, daarop wat rijst met champignons, paprika en cashewnoten. Leg daar 2 plakjes kipworst op met wat gesneden fladder en schenk daar overheen de bouillon.
- Eet smakelijk!