8 minuten

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio

Deze runderstoofpot van onze chef-kok Sharon de Miranda wíl je proberen. Gemaakt met fonio; een nootachtige glutenvrije graansoort. Heel lekker in deze runderstoof met zoete bakbanaan, madame Jeanette en Surinaamse kerrie masala.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de runderstoof
    200 gr
    fonio
  • 400 gr
    runderriblappen
  • 400 ml
    kokosmelk
  • 200 ml
    water
  • 4 cm
    gember
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 3 tenen
    knoflook
  • 2
    serehstengels
  • 3 el
    Surinaamse masala
  • 2
    limoen blaadjes
  • 1 el
    bouillonpoeder (groente)
  • 1
    madame Jeanette
  • 1
    rijpe bakbanaan
  • 1/2
    witte kool
  • olie
  • Voor het water met kiwi (1 glas)
    1
    kiwi
  • 3,5 dl
    water
  1. Snipper de ui, hak de tenen knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.

  2. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm en verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de gember in de olie, voeg het vlees toe, roer goed door en bak vervolgens de masala mee. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Om vervolgens de knoflook, ui en tomaten 2 minuten mee te bakken.

  3. Blus het vlees af met de kokosmelk. Voeg het water toe en roer de groentebouillon er doorheen. Breek vervolgens de serehstengels en de limoenbladeren en voeg dit ook toe.

  4. Leg de madame Jeanette er bovenop, plaats de deksel op de pan en laat het vlees minimaal 3 uur stoven. Let op dat de madame Jeanette niet stuk gaat!

  5. Ondertussen snijd je de kool julienne. Bak vervolgens de dunne reepjes kool in een koekenpan op een laag vuurtje zacht. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout.

  6. Snijd de bakbanaan in plakken van ongeveer een ½ cm dik. Tot slot bereid je de fonio volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Serveer de stoof met de fonio en de bakbanaan.

  7. Voor het water met kiwi: schil de kiwi en snijd het in plakjes. Doe ze in een glas met water. Laat het intrekken voor ongeveer 10 minuten. Klaar is je water met kiwi!

  8. Geniet van je kerrie runderstoof met fonio!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.