Surinaamse kerrie runderstoof met fonio
Deze runderstoofpot van onze chef-kok Sharon de Miranda wíl je proberen. Gemaakt met fonio; een nootachtige glutenvrije graansoort. Heel lekker in deze runderstoof met zoete bakbanaan, madame Jeanette en Surinaamse kerrie masala.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de runderstoof200 grfonio
-
400 grrunderriblappen
-
400 mlkokosmelk
-
200 mlwater
-
4 cmgember
-
1ui
-
2tomaten
-
3 tenenknoflook
-
2serehstengels
-
3 elSurinaamse masala
-
2limoen blaadjes
-
1 elbouillonpoeder (groente)
-
1madame Jeanette
-
1rijpe bakbanaan
-
1/2witte kool
-
•olie
-
Voor het water met kiwi (1 glas)1kiwi
-
3,5 dlwater
-
Snipper de ui, hak de tenen knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
-
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm en verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de gember in de olie, voeg het vlees toe, roer goed door en bak vervolgens de masala mee. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Om vervolgens de knoflook, ui en tomaten 2 minuten mee te bakken.
-
Blus het vlees af met de kokosmelk. Voeg het water toe en roer de groentebouillon er doorheen. Breek vervolgens de serehstengels en de limoenbladeren en voeg dit ook toe.
-
Leg de madame Jeanette er bovenop, plaats de deksel op de pan en laat het vlees minimaal 3 uur stoven. Let op dat de madame Jeanette niet stuk gaat!
-
Ondertussen snijd je de kool julienne. Bak vervolgens de dunne reepjes kool in een koekenpan op een laag vuurtje zacht. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout.
-
Snijd de bakbanaan in plakken van ongeveer een ½ cm dik. Tot slot bereid je de fonio volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Serveer de stoof met de fonio en de bakbanaan.
-
Voor het water met kiwi: schil de kiwi en snijd het in plakjes. Doe ze in een glas met water. Laat het intrekken voor ongeveer 10 minuten. Klaar is je water met kiwi!
- Geniet van je kerrie runderstoof met fonio!