
Sushi plaattaart met gerookte makreel
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een droomgerecht voor sushi liefhebbers: een sushi plaattaart met gerookte makreel en een heerlijke kippensoep naar oma’s recept.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kippensoep300 grkippenbouten
-
100 grvermicelli
-
2 lwater
-
1ui
-
1foelie
-
2laurierblaadjes
-
2kardemons
-
1bos platte peterselie
-
1prei
-
2kippenbouillonblokjes
-
•olie
-
Voor de sushi plaattaart250 grsushirijst
-
350 mlwater
-
4norivellen
-
3 elrijstazijn
-
1 tlkristalsuiker
-
1 tlzout
-
1 elsesamolie
-
Voor de topping1Hele gerookte makreel
-
1/2komkommer
-
1rode ui
-
4 elmayonaise
-
1 elsriracha saus
-
1 elsojasaus
-
Voor de soep, snipper de ui en verwarm een soeppan met een klein scheutje olie. Fruit hierin de ui glazig.
-
Voeg de kip toe aan de pan samen met de foelie, gekneusde laurier en kardemons, de bouillonblokjes en 2 liter water. Laat de soep op een lage stand 30 minuten koken met de deksel op de pan.
-
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel de helften onder koud stromend water af en snijd de prei in dunne reepjes.
-
Hak de peterselie fijn. Haal de foelie, de kardemons en de laurierblaadjes uit de pan en gooi ze weg.
-
Haal ook de kip uit de pan en pluk het vlees met een vork van het bot. Gooi het vel en het bot weg. Doe het kippenvlees, de prei en de peterselie in de soep. Voeg de vermicelli toe aan de pan en laat het nog even 20 minuten pruttelen
-
Voor de rijst, kook de rijst volgens de verpakking gaar met het zout en de suiker.
-
Als de rijst gaar is, roer je de rijstazijn en sesamolie erdoor en verspreid je de rijst over een met bakpapier beklede bakplaat, druk de rijst plat met een spatel. Druk dan norivellen op de warme rijst. Besmeer de norivellen met een beetje sesamolie
-
Voor de topping, maak de makreel schoon en verspreid de vis over de norivellen.
-
Voor de saus meng je de Sriracha, de mayonaise en de sojasaus door elkaar. Verdeel dit sierlijk over de taart zodat er overal wat saus is. Snijd de komkommer in kleine blokje en de ui in dunne halveringen. Verdeel dit over de plaat samen met de sesamzaadjes.
-
Serveer de sushitaart met een volle kom warme kippensoep.
- Geniet van de heerlijke sushi plaattaart en oma's kippensoep!
