Recept: Sweet chili chicken

21 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 8 stemmen)
Stilstaand beeld van Sweet chili chicken

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een niet te duur gerecht: sweet chili chicken met zelfgemaakte chilisaus.

Bekijk het recept hier!

4 personen

Ingrediënten voor Sweet chili chicken

400 gram kippendijen
5 teentjes knoflook
4 Spaanse pepers
20 gram gember
125 gram suiker
100 ml rijstazijn
50 ml water
1 citroengrasstengel
1 citroen
½  ananas
1 groene paprika
1 bosje bos ui
100 gram bloem
300 gram rijst
400 ml kokosmelk
Peper/ zout
Kokosolie

Drinken: Kokoswater met ananas.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

   Begin met de chilisaus. Breng de suiker samen met de azijn en het water aan de kook. Hak de knoflook en gember fijn. Snij de Spaanse peper en de citroengrasstengel in reepjes. Fruit dit allemaal in wat kokosolie aan. Blus het af met het sap van de citroen en voeg dit toe aan het water met suiker en azijn wat aan het koken is. Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de gewenste dikte hoe langer het kookt hoe stroperiger het wordt.

 2. 2

  Eenmaal de gewenste dikte bereikt verwijder je de pan van het vuur voeg je er een snufje zout aan toe en pureer je dit in zijn geheel fijn met de staafmixer.

 3. 3

  Zet de kokosrijst op. Was de rijst met water tot dat het niet meer troebel is. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk er aan toe en eventueel een snufje zout breng dit met de deksel erop ongeveer 15 min aan de kook.
   

 4. 4

  Snij de kip in blokjes van ongeveer 3 centimeter en strooi er wat peper en zout overheen en haal ze door de bloem. Bak in de kip in een grote pan goudbruin met wat kokosolie.
   

 5. 5

  Snij ondertussen de ananas in stukjes, de paprika en bosui in reepjes. Als de kip goudbruin en krokant gebakken zijn voeg je de paprika en ananas er aan toe. Bak dit ongeveer 1 min mee.

 6. 6

  Voeg de chili saus er aan toe en roer dit even goed door. Haal de pan van het vuur en strooi de bos ui erover. Maak dan het watertje van kokoswater en ananas.
   

 7. 7

  Maak het bord op en serveer met het water!

Eet smakelijk!