Syrisch ijs voor Kerst!
Recept
Ingrediënten
-
150 gpure chocolade
-
20 gbevroren aardbeien
-
1Syrische ijsrol met pistache en mastiek
-
•Arabische baklava
-
•granaatappelpitjes
-
Smelt au bain-marie of in de magnetron de chocolade. Teken de bodem van je cakeblik na op een vel bakpapier en gebruik dit als sjabloon om nog 2-3 velletjes uit te knippen. Bestrijk de velletjes bakpapier met een dun laagje gesmolten chocolade. Laat in de diepvries in minstens 2 uur zo uitharden dat het makkelijk van het bakpapier loslaat.
-
Bestrijk de binnenkant van je cakeblik lichtjes met wat neutrale olie en bekleed met plasticfolie. Verkruimel de gedroogde aardbeien.
-
Druk (zodra de chocolade klaar is) de ijsrol op een met plasticfolie beklede snijplank wat plat of rol uit. Bekleed hiermee de binnenkant van het cakeblik en druk goed aan. Verdeel de dunne, knapperige chocolade erover. Bestrooi met 2/3 van de verkruimelde aardbeien. Vul het blik tot de rand gelijkmatig met stukjes baklava. Verdeel de rest van de gesmolten chocolade erover.
-
Laat de ijsrol in minstens 2 uur tot een nachtje stevig vriezen in de diepvries.
-
Stort vlak voor het serveren de ijsrol uit zijn vorm. Garneer met granaatappelpitjes (of rozenknopjes) en de rest van de verkruimelde aardbeien. Snij voorzichtig in plakken en serveer op kleine bordjes. Lekker met Arabische koffie.
- Fijne feestdagen!!