Syrische kaas met gegrilde groenten
Nadia Zerouali bezoekt de melkveehouderij van Ramon. Nidal maakt daar samen met zijn gezin Syrische grillkaas van de melk van Ramons koeien.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4little gem sla kropjes
-
200 gSyrische grillkaas
-
1bosje radijsjes
-
1bosje lente-ui
-
2limoenen en/of citroenen
-
4snackkomkommers of 1 stevige komkommer
-
300 gstevige kersen
-
1grote bos gemengde verse groene kruiden (bijv. dille, bonenkruid en peterselie)
-
1 elsumak
-
1/2 elmahlab poeder
-
1 tlhoning
-
•peper en zout
-
•frisgroene olijfolie
-
•extra limoen- of citroensap naar smaak
-
•flatbread (optioneel)
-
Was en snij de sla in parten. Snij de kaas in kleinere stukjes. Was en halveer de radijsjes.
-
Was en snij de lente-ui in stukjes. Was en halveer de citrus.
-
Verhit 1 of 2 grillpannen of een plaat. Grill hierop de parten sla, de kaas, de radijsjes, de lente-ui en de citrus tot ze goudbruin zijn. Bewaar los van elkaar op een schaal of een bord.
-
Snij ondertussen de komkommer in stukjes. Was en halveer de kersen. Verwijder de pitjes.
-
Was en droog de kruiden. Pluk de blaadjes en verwijder de harde takjes (bewaar voor in een soep of bouillon).
-
Roer een dressing van de sumak, mahlab, honing, peper en zout en een flinke scheut olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat citrussap toe.
-
Verdeel de parten sla over 4 borden of een grote schaal. Meng de komkommer met de lente-ui, radijsjes, groene kruiden en wat van de dressing. Schep naast de sla. Verdeel de kaas, kersen en citrus erover. Geef de rest van de dressing erbij. Lekker met flatbread.
- Eet smakelijk!