11 minuten

Syrische kaas met gegrilde groenten

Nadia Zerouali bezoekt de melkveehouderij van Ramon. Nidal maakt daar samen met zijn gezin Syrische grillkaas van de melk van Ramons koeien.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    little gem sla kropjes
  • 200 g
    Syrische grillkaas
  • 1
    bosje radijsjes
  • 1
    bosje lente-ui
  • 2
    limoenen en/of citroenen
  • 4
    snackkomkommers of 1 stevige komkommer
  • 300 g
    stevige kersen
  • 1
    grote bos gemengde verse groene kruiden (bijv. dille, bonenkruid en peterselie)
  • 1 el
    sumak
  • 1/2 el
    mahlab poeder
  • 1 tl
    honing
  • peper en zout
  • frisgroene olijfolie
  • extra limoen- of citroensap naar smaak
  • flatbread (optioneel)
  1. Was en snij de sla in parten. Snij de kaas in kleinere stukjes. Was en halveer de radijsjes.

  2. Was en snij de lente-ui in stukjes. Was en halveer de citrus.

  3. Verhit 1 of 2 grillpannen of een plaat. Grill hierop de parten sla, de kaas, de radijsjes, de lente-ui en de citrus tot ze goudbruin zijn. Bewaar los van elkaar op een schaal of een bord.

  4. Snij ondertussen de komkommer in stukjes. Was en halveer de kersen. Verwijder de pitjes.

  5. Was en droog de kruiden. Pluk de blaadjes en verwijder de harde takjes (bewaar voor in een soep of bouillon).

  6. Roer een dressing van de sumak, mahlab, honing, peper en zout en een flinke scheut olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat citrussap toe.

  7. Verdeel de parten sla over 4 borden of een grote schaal. Meng de komkommer met de lente-ui, radijsjes, groene kruiden en wat van de dressing. Schep naast de sla. Verdeel de kaas, kersen en citrus erover. Geef de rest van de dressing erbij. Lekker met flatbread.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.