
Taartje met frangipane en nashiperen
Taartjes die iedereen kan maken! Chef-kok Ramon Brugman bakt simpele én heerlijke taartjes met frangipane, een zoet amandelbeslag. Hij topt het af met Aziatische nashiperen die zorgen voor een lekker bite.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
100 grboter
-
50 grsuiker
-
100 gramandelspijs
-
1 elbloem
-
•rasp van citroen
-
4plakjes bladerdeeg
-
4nashiperen
-
•handje frambozen
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kneed het amandelspijs tot alle klontjes eruit zijn. Meng dan de boter en het ei met het spijs.
-
Rasp flink wat van de citroenschil en voeg de bloem toe, meng alles totdat het luchtiger wordt.
-
Vouw de buitenkant van het bladerdeeg iets naar binnen, zodat het tijdens het bakken een randje krijgt.
-
Doe het amandelspijsmengsel (oftewel de frangipane) op het bladerdeeg en strijk het uit.
-
Schil de nashipeer en snijd in hele dunne plakjes. Leg deze plakjes op het bladerdeeg met frangipane.
-
Doe de taartjes in de oven en bak 20 á 25 minuten.
-
Haal ze uit de oven en garneer met de frambozen.
- Geniet van je heerlijke taartje!
