6 minuten

Danish koffiebroodje gevuld met chocolade ganache en duindoornbes

Onze chef-kok en patissier Rosah van Schendelen maakt een plantaardig koffiebroodje. Gevuld met chocolade ganache en duindoornbes.
Gerecht Vegan
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • 8
    vellen bladerdeeg (10 bij 10 cm)
  • 200 gram
    plantaardige room
  • 50 gram
    glucosestroop
  • 250 gram
    plantaardige pure chocolade
  • 50 ml
    sap van duindoornbessen
  • 200 gram
    (vegan) poedersuiker
  • gekonfijte sinaasappel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Breng de room met de glucosestroop kort aan de kook. Plaats de chocolade in een kom en schenk hierover de warme room. Meng goed door totdat er een mooie, gladde ganache ontstaat.

  3. Zet de ganache in de koeling totdat deze voldoende stevig en smeerbaar is geworden. Dit duurt circa 45 minuten. 

  4. Maak ondertussen de glazuur door het sap van de duindoornbessen te mengen met de poedersuiker. Duindoornbessen zijn van nature oranje van kleur en zoetzuur van smaak, dit samen maakt het een heerlijke glazuur ter garnering van taart of gebak!

  5. Verdeel nu het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de hoeken van het bladerdeeg naar elkaar toe, zodat er een pakketje ontstaat.

  6. Plaats hierin ongeveer een eetlepel chocolade ganache.

  7. Bak de pakketjes af totdat deze gaar en goudbruin zijn. Afhankelijk van de oven duurt dit circa 12-15 minuten.

  8. Haal de pakketjes vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Leg ze op een mooie schaal en sprenkel hierover het zoetzure duindoorn glazuur.

  9. Garneer af met stukjes gekonfijte sinaasappel en geniet van deze heerlijke patisserie!

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.