Telo met bakkeljauw
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een authentiek Surinaams gerecht: telo met bakkeljauw. Telo is gebakken cassave en bakkeljauw is gedroogde gezouten kabeljauw of klipvis. Oh, wat is dat lekker, alsof je even in Suriname bent.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 ggedroogde bakkeljauw
-
1 kgcassave
-
2teentjes knoflook
-
1ui
-
1 dlwater
-
1Madame Jeannette
-
3tomaten
-
1bosje selderij
-
2 eltomatenpuree
-
1limoen
-
1 tlfenegriek
-
Benodigdheden•Frituurpan
-
Spoel de bakkeljauw schoon en kook deze in ruim water voor ongeveer 15 minuten.
-
Haal de vis uit de pan en plaats de stukken vis in een vergiet. Spoel het schoon onder koud stromend water. Pluk vervolgens de vis uit elkaar.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snij wat Madame Jeanette naar smaak fijn en verhit een koekenpan.
-
Fruit de uien, knoflook, fenegriek en de Madame Jeannette aan. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe en roer de tomatenpuree erdoor.
-
Dan bak je de bakkeljauw mee.
-
Blus het vervolgens af met het water en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. Knijp het sap van de limoen erin uit.
-
Verwijder de pan van het vuur, hak de selderij fijn en roer deze als laatst door de bakkeljauw.
-
Schil de cassave en was deze schoon. Snijd de cassave in stukken net zo groot als Vlaamse frieten.
-
Kook de stukken cassave gaar in ruim water met een snufje zout. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
-
Verhit de frituurpan op 170 graden en bak de gekookte cassave goudbruin.
-
Serveer de blokjes cassave in een kommetje met daarop de bakkeljauw.
- Eet smakelijk!