Telo met bakkeljauw
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een authentiek Surinaams gerecht: telo met bakkeljauw. Telo is gebakken cassave en bakkeljauw is gedroogde gezouten kabeljauw of klipvis. Oh, wat is dat lekker, alsof je even in Suriname bent.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 ggedroogde bakkeljauw
-
1 kgcassave
-
2teentjes knoflook
-
1ui
-
1 dlwater
-
1Madame Jeannette
-
3tomaten
-
1bosje selderij
-
2 eltomatenpuree
-
1limoen
-
1 tlfenegriek
-
Benodigdheden•Frituurpan
-
Spoel de bakkeljauw schoon en kook deze in ruim water voor ongeveer 15 minuten.
-
Haal de vis uit de pan en plaats de stukken vis in een vergiet. Spoel het schoon onder koud stromend water. Pluk vervolgens de vis uit elkaar.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snij wat Madame Jeanette naar smaak fijn en verhit een koekenpan.
-
Fruit de uien, knoflook, fenegriek en de Madame Jeannette aan. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe en roer de tomatenpuree erdoor.
-
Dan bak je de bakkeljauw mee.
-
Blus het vervolgens af met het water en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. Knijp het sap van de limoen erin uit.
-
Verwijder de pan van het vuur, hak de selderij fijn en roer deze als laatst door de bakkeljauw.
-
Schil de cassave en was deze schoon. Snijd de cassave in stukken net zo groot als Vlaamse frieten.
-
Kook de stukken cassave gaar in ruim water met een snufje zout. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
-
Verhit de frituurpan op 170 graden en bak de gekookte cassave goudbruin.
-
Serveer de blokjes cassave in een kommetje met daarop de bakkeljauw.
- Eet smakelijk!