Thaise dorade met pad thai
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Gefrituurde dorade1hele dorade
-
•bloem
-
•zout en peper
-
•Arachideoolie of zonnebloemolie
-
saus4tenen knoflook
-
2rode pepers
-
3 cmverse gember
-
1bosje bosui
-
100 mlvissaus
-
2limoenen
-
2 elrietsuiker of palmsuiker
-
1/2bos koriander
-
Pad thai200 grijstnoedels
-
3tenen knoflook
-
1rode peper
-
3eieren
-
200 gtaugé
-
1bos bosui
-
50 gtofu
-
•Handje geroosterde pinda
-
Saus voor de pad thai2 eltamarinde pasta
-
2limoenen
-
4 elvissaus
-
3 elpalmsuiker of rietsuiker
-
Verwarm een hele fles olie in een grote pan.
-
Snij de vis in tot aan de graat en strooi er een beetje zout een peper op. Dep de vis droog en haal de vis door de bloem. Schud het overtollige bloem van de vis af en bak de vis 5 minuten per kant.
-
Check of de vis gaar is en haal hem uit de olie. Laat het goed uitlekken op een stuk keuken papier.
-
Voor de saus snij je de knoflook, pepers en rasp de gember. Bak het aan in een beetje olie. Voeg daarna de suiker en de vissaus hier aan toe en kook het een beetje in. Voeg daarna het limoensap, de gehakte koriander en de bosui toe. Doe de saus over de vis heen.
-
Voor de pad thai bereid je de rijstnoedels volgens de verpakking. Spoel ze koud en druppel er een beetje olie door om het niet te laten plakken.
-
Maak de saus voor de pad thai door alle ingrediënten in een kom te mengen en zet het opzij.
-
Maak de wok heet en giet een klein scheutje olie in de pan. Voeg de eieren toe en blijf even goed roeren totdat je roerei hebt en haal ze dan uit de pan.
-
Snij alle groenten en de tofu. Bak de knoflook aan in een beetje olie. Voeg de tofu toe en bak dit goed aan. Voeg dan de peper en de bosui toe. Vervolgens de rijstnoedels met een beetje saus en de rest van de groenten. Bak de noodels goed aan en doe de rest van de saus erbij. Maak af met wat geroosterde pinda’s.
- Eet smakelijk!