Gele curry met kip, kokos, witte rijst en Thaise salade met boontjes

Dit wil je proeven! Deze Thaise gele curry met met kip, koriander, rijst en een verrukkelijke, knapperige salade! Onze chef-kok Ramon Brugman dompelt zich helemaal onder in de Aziatische keuken. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Thaise gele curry
    8
    stuks kippenpoten
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 el
    gele curry pasta
  • 2 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    kurkuma
  • 1
    rode peper
  • 400 ml
    kokosmelk
  • 2 el
    geraspte kokos
  • 2 el
    verse gember
  • 1/2
    bosje fijngesneden koriander
  • Gekookte rijst
    320 g
    rijst
  • Salade
    100 g
    peultjes
  • 100 g
    boontjes
  • 50 g
    taugé
  • 1/2
    stuk komkommer
  • 1
    rode ui
  • 1
    wortel
  • 3
    stengels bosui
  • 1/4
    bos koriander
  • 1
    limoen
  • 1 el
    vissaus
  • 1 el
    sesam olie
  • 1 el
    sesamzaad
  • geraspte gember
  1. Begin met de curry. Bak de kippenpoten aan in een beetje olie.

  2. Snij de ui en de knoflook fijn.

  3. Haal de poten vervolgens uit de pan. 

  4. Bak hier de ui en knoflook in.  

  5. Voeg de gele curry pasta en specerijen hieraan toe. 

  6. Blus dit af met kokosmelk.

  7. Doe de kippenpoten terug in de pan en voeg hier de geraspte kokos, gember en fijngesneden koriander aan toe.  

  8. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten zachtjes koken.

     

  9. Kook de rijst nu ook gaar.

     

  10. Begin nu aan de salade. Maak van de limoen, vissaus, gember en sesamolie een dressing. Mix dit goed door elkaar.

  11. Blancheer de boontjes en de peultjes.

  12. Snij de rest van de groenten in lange dunne slierten. 

  13. Snij de koriander fijn. 

  14. Meng al deze groenten met de dressing. 

  15. Haal de deksel van de currypan en laat de curry nog  10 minuten zachtjes in koken.

  16. Haal de rijst van het vuur.

  17. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets