Recept: Thaise gele curry

2 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 9 stemmen)
Stilstaand beeld van Thaise gele curry
Ramon Brugman duikt de Thaise keuken in. Hij maakt een gele curry met kip en koriander, gekookte rijst met daarbij een knapperige, eveneens Thaise salade.
4 personen

Ingrediënten voor Thaise gele curry

Thaise gele curry

  • 8 stuks  kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el gele curry pasta
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 rode peper
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el verse gember
  • ½ bosje fijngesneden koriander

Gekookte rijst

  • 320 g rijst

Salade

  • 100 g peultjes
  • 100 g boontjes
  • 50 g taugé
  • ½ stuk komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 3 stengels bosui
  • ¼ bos koriander
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus                                       
  • 1 el sesam olie
  • 1 el sesamzaad
  • geraspte gember

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de curry. Bak de kippenpoten aan in een beetje olie.

  2. 2

    Snij de ui en de knoflook fijn.

  3. 3

    Haal de poten vervolgens uit de pan. 

  4. 4

    Bak hier de ui en knoflook in.  

  5. 5

    Voeg de gele curry pasta en specerijen hieraan toe. 

  6. 6

    Blus dit af met kokosmelk.

  7. 7

    Doe de kippenpoten terug in de pan en voeg hier de geraspte kokos, gember en fijngesneden koriander aan toe.  

  8. 8

    Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten zachtjes koken.

     

  9. 9

    Kook de rijst nu ook gaar.

     

  10. 10

    Begin nu aan de salade. Maak van de limoen, vissaus, gember en sesamolie een dressing. Mix dit goed door elkaar.

  11. 11

    Blancheer de boontjes en de peultjes.

  12. 12

    Snij de rest van de groenten in lange dunne slierten. 

  13. 13

    Snij de koriander fijn. 

  14. 14

    Meng al deze groenten met de dressing. 

  15. 15

    Haal de deksel van de currypan en laat de curry nog  10 minuten zachtjes in koken.

  16. 16

    Haal de rijst van het vuur.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter