Baklava met pistache, walnoten en honing
Chef-kok Ramon Brugman maakt overheerlijke baklava met pistache, walnoten en honing. Dat is écht om je vingers bij af te likken!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1pak filodeeg
-
250 gramroomboter
-
300 gramwalnoten
-
50 gramgepelde pistachenoten
-
Voor de suikersiroop:400 gramsuiker
-
100 gramhoning
-
1kaneelstokje
-
1citroen
-
220 mlwater
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Smelt de roomboter. Neem een bakblik en leg hier een velletje filodeeg op. Snijd zo nodig bij.
-
Leg twee velletjes op elkaar en kwast deze voorzichtig in met de gesmolten boter. Leg er nu weer een velletje filo op. Herhaal dit tot je ongeveer 10 velletjes op elkaar hebt.
-
Maal de noten (apart van elkaar). Leg de gemalen walnoten op de velletjes filo. Dan weer 10 laagjes filo. Duw ligt aan.
-
Snijd nu met een scherp mes kleine vierkantjes van de baklava. Bak de baklava in een oven op 170 graden ongeveer 20 tot 30 minuten tot deze mooi goudbruin kleurt.
-
Maak intussen de suikersiroop. Kook hiervoor de suiker met het water, de kaneel en de schil van 1 citroen en laat iets afkoelen. Als het lauwwarm is, roer je de honing er doorheen.
-
Haal de baklava uit de oven en overgiet deze met de suikerstroop. Alle suikerstroop moet erop. Laat de baklava goed afkoelen. Haal voorzichtig een stukje uit de vorm.
- Eet smakelijk!