Thaise kipsalade Laab Kai met mini-loempia's
Een echte voorjaarssalade die je heel gemakkelijk maakt! De Aziatische Laab Kai komt uit de Thaise keuken en onze chef Sharon maakt hem met kip, komkommer, koriander, rijst en frisse tonen van munt en limoen. De knapperige mini-loempia's maken het helemaal af.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de Laab Kai300 gkipfilet
-
3sjalotjes
-
4 elvissaus
-
2limoenen
-
1 elchilipoeder
-
1 elsuiker
-
1bosje koriander
-
20blaadjes munt
-
250 ggekookte rijst
-
1komkommer
-
voor de mini loempia's10loempiavellen
-
100 gjulienne gesneden kool
-
100 gjulienne gesneden wortel
-
100 gtaugé
-
3 elsojasaus
-
1bosje lente-ui
-
1Spaanse peper
-
1ei
-
extra benodigdheden•frituur
-
Breng een pannetje met water aan de kook en hak ondertussen de kipfilet tot kipgehakt. Kook het kipgehakt gaar in het water. Snijd de sjalotjes in dunne reepjes. Als de kip gaar is giet je deze af. Doe de sjalotjes bij de kip. Breng de kip op smaak met vissaus, het sap van de limoenen, suiker, chilipoeder en de verse gesneden kruiden. Roer dit goed door.
-
Kook de rijst. Snijd de loempiavellen in de lengte doormidden. Verwarm een pan met wat olie en wok de kool en de wortel voor ongeveer 1 minuut. Voeg de taugé toe en doe het pitje wat lager zodat de groentes beetgaar blijven. Blus dit alles af met de sojasaus. Snijd de Spaanse peper fijn en de lente-ui in dunne ringen en voeg deze toe.
-
Kluts een eitje in een kom. Verdeel een bergje met groenten aan de onderkant van een loempiavel. Rol het tot een kwart op, vouw de zijkanten naar binnen en rol het verder door. Plak de randen vast met wat ei. Herhaal deze handeling tot alle vellen op zijn. Verwarm de olie op 180 graden en frituur de loempia’s ongeveer 2 tot 3 min goudbruin.
-
Snijd de komkommer in stukken en leg deze op een plat bord. Doe hier de rijst op en schep wat van de Laab Kai naast de rijst. Serveer alles met de zelfgemaakte loempia's.
- Eet smakelijk!