Thaise viskoekjes met een salade van glasnoedels
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Viskoekjes300 gkabeljauwfilet (vers)
-
4bosuitjes
-
1blaadje djeroek poeroet
-
0,5bosje verse koriander
-
2 tenenknoflook
-
1 tlvissaus
-
1 tlrode currypasta
-
1ei
-
1 elmaïzena
-
•arachideolie (om in te bakken)
-
Thaise dip200 mlazijn
-
225 gsuiker
-
3 tenenknoflook
-
2rode pepers
-
0,5 bosjeverse koriander
-
Glasnoedelsalade250 gglasnoedels
-
0,5komkommer
-
1wortel
-
1rode paprika
-
1rode peper
-
100 gedamame
-
3lente uitjes
-
0,5bosje verse koriander
-
8 blaadjesThaise basilicum
-
50 gpinda's of cashewnoten
-
Dressing50 mlsojasaus
-
100 mloestersaus
-
2 ellimoensap
-
1 cmverse geraspte gember
-
1 elhoning
-
1 elsesamolie
-
2 elarachideolie
-
Voor de viskoekjes maal je de vis fijn. Snij de bosui, djeroek peroet, koriander en de knoflook fijn en voeg dit bij de vis.
-
Voeg hier de vissaus, currypasta, ei en maïzena aan toe en roer alles goed door elkaar heen. Verdeel het vismengsel in acht stukken en maak er vervolgens met natte handen er kleine schijfjes van die geen gaten bevatten en laat de viskoekjes een half uurtje opstijven in de koelkast.
-
Verwarm een dikke laag arachideolie in een pan en bak de viskoekjes, ongeveer twee minuten per kant. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier.
-
Voor de Thaise dip kook je het azijn met de suiker in een pannetje. Maal/hak de knoflook en koriander en doe dit samen met de peper i het pannetje zodra het azijn kookt en breng het daarna weer aan de kook. Na ongeveer 15 a 20 minuten moet de saus ongeveer de juiste dike zijn ingekookt. Laat dit goed afkoelen en gebruik deze saus als dip voor de viskoekjes.
-
Kook de glasnoedels zoals op de verpakking staat. Spoel ze goed koud af zodat al het zetmeel er vanaf is. Laat de glasnoedels daarna uitlekken.
-
Snij alle groenten en kruiden behalve voor de glasnoedelsalade zo dun als je kan en meng het door de noedels.
-
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de salade en hussel het door elkaar. Voor het uitserveren kan je de salade nog decoreren met aan takje koriander, limoen en de pinda’s.
- Eet smakelijk!