Chicharron met guacamole en bonenrijst
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk Latijns-Amerikaans gerecht met crispy buikspek, guacamole en kruidige bonenrijst. Dat is nog eens comfortfood om je gasten mee te verrassen!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor de Chicharron900 grbuikspek
-
1,5 tlzout
-
1 tlgedroogde oregano
-
1 tlzwarte peper
-
6tenen knoflook
-
1ui
-
4laurierblaadjes
-
4kruidnagels
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
•olie om te frituren
-
Voor de guacamole2avocado's
-
1rode ui
-
2tenen knoflook
-
1limoen (sap)
-
100 grcrème fraîche
-
1bosje koriander
-
•peper en zout
-
Voor de bonenrijst400 grrijst
-
400 grgekookte kidneybonen
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1tomaat
-
1groentebouillonblokje
-
2 eltomatenpuree
-
2 eldikke sojasaus
-
0,5bosje verse koriander
-
1 tlkorianderzaadpoeder
-
1 tlkomijnzaadpoeder
-
•olie om in te bakken
-
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg het buikspek toe, samen met de knoflook, ui, laurier, kruidnagels, oregano, peper en zout. Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes koken.
-
Haal daarna het buikspek uit de pan. Laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Verhit olie tot 175°C en frituur het buikspek tot het goudbruin en krokant is. Laat opnieuw uitlekken en bestrooi direct met het gerookte paprikapoeder en een snufje zout.
-
Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Doe het vruchtvlees samen met de knoflook, rode ui, limoensap, koriander, crème fraîche, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot een romige, gladde dip.
-
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Verhit olie in een wok of diepe pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de tomaat toe en bak kort mee. Strooi het komijn- en korianderpoeder erbij en roer de tomatenpuree erdoor.
-
Spoel de kidneybonen af en voeg ze toe aan de pan, samen met de sojasaus, het bouillonblokje en één kopje water. Verwarm dit tot het bijna kookt. Schep daarna de gekookte rijst en fijngesneden koriander erdoor en roer alles goed door op laag vuur.
-
Verdeel de bonenrijst over de borden. Leg er krokante stukjes chicharron bovenop. Serveer met een flinke lepel guacamole. Maak de maaltijd compleet met een glas kokoswater met ananas.
- Geniet van je Chicharron!!