Thee bij suikervrij gebak

culinair expert
Alain Caron
Thee bij suikervrij gebak (150)
2 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
2 personen

Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganistisch. Alain is benieuwd hoe ze dat doet en gaat met Kim naar de markt om natuurlijke zoete ingrediënten te vinden. In haar bakkerij maakt hij samen met Kim iets lekkers.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 l
    mineraalwater
  • 2
    steranijsjes
  • 5 g
    jasmijnthee
  • 2
    limoenblaadjes
  • rasp van 1 kleine yuzu
  • 5 g
    verse gember fijn gesneden
  • 3
    blaadjes verse salie
  • 4
    jeneverbessen
  • 1 heel klein stukje van een vanille stokje (2 cm)
  • 1
    laurierblad
  • 1
    mespuntje kaneel
  • 6
    takjes munt
  1. 1

    Breng 1 liter mineraalwater aan de kook.

  2. 2

    Doe de steranijs en de jeneverbessen in een vijzel en maal het fijn.  

  3. 3

    Doe dan alle ingrediënten in een theepot en laat het 10 minuten trekken.

  4. 4

    Laat het geheel nog 5 minuten rusten en schenk de thee dan in vier kopjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!