Recept: Thee bij suikervrij gebak

14 november 2018
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Thee bij suikervrij gebak

Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganistisch. Alain is benieuwd hoe ze dat doet en gaat met Kim naar de markt om natuurlijke zoete ingrediënten te vinden. In haar bakkerij maakt hij samen met Kim iets lekkers.

4 personen

Ingrediënten voor Thee bij suikervrij gebak

  • 1 l mineraalwater
  • 2 steranijsjes
  • 5 gr jasmijnthee
  • 2 limoenblaadjes
  • Rasp van 1 kleine yuzu 
  • 5 gr verse gember fijn gesneden 
  • 3 blaadjes verse salie
  • 4 jeneverbessen
  • 1 heel klein stukje van een vanille stokje (2 cm)
  • 1 laurierblad
  • 1 mespuntje kaneel 
  • 6 takjes munt 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Breng 1 liter mineraalwater aan de kook.

  2. 2

    Doe de steranijs en de jeneverbessen in een vijzel en maal het fijn.  

  3. 3

    Doe dan alle ingrediënten in een theepot en laat het 10 minuten trekken.

  4. 4

    Laat het geheel nog 5 minuten rusten en schenk de thee dan in vier kopjes.

Eet smakelijk!