Thee bij suikervrij gebak (150)
2 min

Thee bij suikervrij gebak

Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganistisch. Alain is benieuwd hoe ze dat doet en gaat met Kim naar de markt om natuurlijke zoete ingrediënten te vinden. In haar bakkerij maakt hij samen met Kim iets lekkers.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 l
    mineraalwater
  • 2
    steranijsjes
  • 5 g
    jasmijnthee
  • 2
    limoenblaadjes
  • rasp van 1 kleine yuzu
  • 5 g
    verse gember fijn gesneden
  • 3
    blaadjes verse salie
  • 4
    jeneverbessen
  • 1 heel klein stukje van een vanille stokje (2 cm)
  • 1
    laurierblad
  • 1
    mespuntje kaneel
  • 6
    takjes munt
  1. Breng 1 liter mineraalwater aan de kook. Rasp de nootmuskaat en de kaneel. Pluk de blaadjes van de salie en de munt. Doe de steranijs en de jeneverbessen in een vijzel en maal het fijn.  

  2. Doe alle ingrediënten in een theezeef of thee-ei en hang deze in de theepot met warm water.  Laat de ingrediënten voor ongeveer 10 minuten trekken. Laat het geheel nog 5 minuten rusten en schenk de thee dan in vier kopjes.

  3. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.