Thee bij suikervrij gebak
Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganistisch. Alain is benieuwd hoe ze dat doet en gaat met Kim naar de markt om natuurlijke zoete ingrediënten te vinden. In haar bakkerij maakt hij samen met Kim iets lekkers.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 lmineraalwater
-
2steranijsjes
-
5 gjasmijnthee
-
2limoenblaadjes
-
•rasp van 1 kleine yuzu
-
5 gverse gember fijn gesneden
-
3blaadjes verse salie
-
4jeneverbessen
-
•1 heel klein stukje van een vanille stokje (2 cm)
-
1laurierblad
-
1mespuntje kaneel
-
6takjes munt
-
Breng 1 liter mineraalwater aan de kook. Rasp de nootmuskaat en de kaneel. Pluk de blaadjes van de salie en de munt. Doe de steranijs en de jeneverbessen in een vijzel en maal het fijn.
-
Doe alle ingrediënten in een theezeef of thee-ei en hang deze in de theepot met warm water. Laat de ingrediënten voor ongeveer 10 minuten trekken. Laat het geheel nog 5 minuten rusten en schenk de thee dan in vier kopjes.
- Eet smakelijk!