Tofu pannenkoeken

Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
43 personen

Chef-kok Sharon de Miranda bakt pannenkoeken. Maar dit keer zonder stroop, suiker of appels: ze maakt hartige pannenkoeken van onder meer tofu en sojamelk. Daarbij maakt ze chimichurri bij (een pittig sausje) én een salade van gegrilde courgette.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    tofu
  • 50 g
    geraspte wortel
  • 50 ml
    sojamelk
  • 100 g
    bloem
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    ui
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 2 tl
    kerrie poeder
  • 1
    bosjes verse koriander
  • 20 g
    gember
  • zout/peper
  • olie
  • Ingrediënten chimichurri
    4
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje peterselie
  • 1 dl
    olijfolie
  • 2
    citroenen
  • 20 g
    verse oregano
  • 20 g
    verse tijm
  • 3
    eetlepels rode wijn azijn
  • zout
  • Ingrediënten salade
    1
    courgette
  • 1
    rode ui
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • zout
  • bosje platte peterselie
  • 100 g
    rucola
  1. 1

    Pak een keukenmachine of blender en mix de knoflook, ui, bloem, koriander en de gember fijn met de sojamelk.

  2. 2

    Als het goed gemixt is voeg je er de tofu er aan toe. Pureer dit nog goed door tot een glad beslag. 

  3. 3

    Haal het beslag uit de machine en roer er de kerriepoeder, komijnzaad en wat peper en zout naar smaak doorheen.

  4. 4

    Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak deze hartige pannenkoeken ongeveer 4 min aan beide kanten. Zodat ze mooi goudbruin zijn.

     

  5. 5

    Maak de chimichurri. Hak hiervoor de knoflook, peper, oregano, tijm en de peterselie fijn. Snipper het uitje en snij de tomaat in blokjes zonder zaadlijst zo klein mogelijk.

  6. 6

    Plaats dit in een kom en knijp het sap van 2 citroenen erin. Roer dit met de azijn, olie en wat zout naar smaak goed door.

  7. 7

    Maak als laatste de salade van courgette. Snij de courgette in plakken en gril deze ongeveer 1 min in een grillpan.

  8. 8

    Snij de rode ui in ringen zo dun mogelijk.

  9. 9

    Meng de gegrilde courgette samen met wat sap van 1 citroen wat olijfolie, de rucola, platte peterselie ( niet gesneden)  en wat zout goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!