Tofu pannenkoeken
Chef-kok Sharon de Miranda bakt pannenkoeken. Maar dit keer zonder stroop, suiker of appels: ze maakt hartige pannenkoeken van onder meer tofu en sojamelk. Daarbij maakt ze chimichurri bij (een pittig sausje) én een salade van gegrilde courgette.
Recept
Ingrediënten
-
200 gtofu
-
50 ggeraspte wortel
-
50 mlsojamelk
-
100 gbloem
-
1teentje knoflook
-
1ui
-
1 tlkomijnzaad
-
2 tlkerrie poeder
-
1bosjes verse koriander
-
20 ggember
-
•zout/peper
-
•olie
-
Ingrediënten chimichurri4teentjes knoflook
-
1ui
-
2tomaten
-
1Spaanse peper
-
1bosje peterselie
-
1 dlolijfolie
-
2citroenen
-
20 gverse oregano
-
20 gverse tijm
-
3eetlepels rode wijn azijn
-
•zout
-
Ingrediënten salade1courgette
-
1rode ui
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•zout
-
•bosje platte peterselie
-
100 grucola
-
Pak een keukenmachine of blender en mix de knoflook, ui, bloem, koriander en de gember fijn met de sojamelk.
-
Als het goed gemixt is voeg je er de tofu er aan toe. Pureer dit nog goed door tot een glad beslag.
-
Haal het beslag uit de machine en roer er de kerriepoeder, komijnzaad en wat peper en zout naar smaak doorheen.
-
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak deze hartige pannenkoeken ongeveer 4 min aan beide kanten. Zodat ze mooi goudbruin zijn.
-
Maak de chimichurri. Hak hiervoor de knoflook, peper, oregano, tijm en de peterselie fijn. Snipper het uitje en snij de tomaat in blokjes zonder zaadlijst zo klein mogelijk.
-
Plaats dit in een kom en knijp het sap van 2 citroenen erin. Roer dit met de azijn, olie en wat zout naar smaak goed door.
-
Maak als laatste de salade van courgette. Snij de courgette in plakken en gril deze ongeveer 1 min in een grillpan.
-
Snij de rode ui in ringen zo dun mogelijk.
-
Meng de gegrilde courgette samen met wat sap van 1 citroen wat olijfolie, de rucola, platte peterselie ( niet gesneden) en wat zout goed door elkaar.
- Eet smakelijk!