Tofu pannenkoeken

Chef-kok Sharon de Miranda bakt pannenkoeken. Maar dit keer zonder stroop, suiker of appels: ze maakt hartige pannenkoeken van onder meer tofu en sojamelk. Daarbij maakt ze chimichurri bij (een pittig sausje) én een salade van gegrilde courgette.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    tofu
  • 50 g
    geraspte wortel
  • 50 ml
    sojamelk
  • 100 g
    bloem
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    ui
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 2 tl
    kerrie poeder
  • 1
    bosjes verse koriander
  • 20 g
    gember
  • zout/peper
  • olie
  • Ingrediënten chimichurri
    4
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje peterselie
  • 1 dl
    olijfolie
  • 2
    citroenen
  • 20 g
    verse oregano
  • 20 g
    verse tijm
  • 3
    eetlepels rode wijn azijn
  • zout
  • Ingrediënten salade
    1
    courgette
  • 1
    rode ui
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • zout
  • bosje platte peterselie
  • 100 g
    rucola
  1. Pak een keukenmachine of blender en mix de knoflook, ui, bloem, koriander en de gember fijn met de sojamelk.

  2. Als het goed gemixt is voeg je er de tofu er aan toe. Pureer dit nog goed door tot een glad beslag. 

  3. Haal het beslag uit de machine en roer er de kerriepoeder, komijnzaad en wat peper en zout naar smaak doorheen.

  4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak deze hartige pannenkoeken ongeveer 4 min aan beide kanten. Zodat ze mooi goudbruin zijn.

     

  5. Maak de chimichurri. Hak hiervoor de knoflook, peper, oregano, tijm en de peterselie fijn. Snipper het uitje en snij de tomaat in blokjes zonder zaadlijst zo klein mogelijk.

  6. Plaats dit in een kom en knijp het sap van 2 citroenen erin. Roer dit met de azijn, olie en wat zout naar smaak goed door.

  7. Maak als laatste de salade van courgette. Snij de courgette in plakken en gril deze ongeveer 1 min in een grillpan.

  8. Snij de rode ui in ringen zo dun mogelijk.

  9. Meng de gegrilde courgette samen met wat sap van 1 citroen wat olijfolie, de rucola, platte peterselie ( niet gesneden)  en wat zout goed door elkaar.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.