Romige prei en churros

Chef-kok Ramon Brugman begint de week met een snel te bereiden maaltijd. Hij maakt romige kip en een preischotel met krokant korstdeeg. En daar blijft het niet bij: een superlekker dessert mag niet ontbreken en dus maakt Ramon ook nog churros met chocoladesaus en vanille-ijs.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten voor de kip
    1
    grote plak korstdeeg
  • 1
    ei
  • 3
    preien
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 300 g
    kippendijen
  • 2
    aardappelen (kruimige)
  • 1/2
    bos bieslook
  • aantal takjes (krul) peterselie
  • 200 ml
    room
  • zout en peper
  • 1
    grote el grove mosterd
  • Ingrediënten voor de churros
    150 ml
    water
  • 125 g
    bloem
  • 50 g
    boter
  • 25 g
    suiker
  • 2
    eieren
  • frituurpan
  • Ingrediënten voor de kaneelsuiker
    150 g
    suiker
  • 50 g
    poedersuiker
  • 3 tl
    kaneel
  • Ingrediënten voor de chocoladesaus
    50 g
    cacao
  • suiker
  • 200 ml
    water
  • 1
    peul vanille
  • Ingrediënten voor het ijs
    4
    bollen vanille ijs
  • wat takjes munt
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Snij de prei, ui, kip en knoflook fijn. 

  3. Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Doe de kip erbij en bak deze even aan.

  4. Voeg de gewassen prei toe en stoof deze gaar. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.

  5. Schil de aardappel en snij deze in super fijne blokjes. Voeg deze toe samen met de mosterd

  6. Snij de bieslook fijn en breng alles op smaak met zout en peper.

  7. Giet nu alles in een ovenschaal. Bedek de ovenschaal met de plak korstdeeg. Bestrijk dit met losgeklopt ei. Bak het in de oven voor 20 à 25 minuten op 190 graden.

  8. Maak de churros. Breng het water samen met de boter aan de kook, samen met de suiker. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Blijf dit verwarmen tot dat er een grote bal vormt. 

  9. Haal het pannetje van het vuur. Roer nu een voor een de eieren door het beslag. 

  10. Vul een spuitzak met een kartelspuitje. Spuit nu op een bakplaat even lange staafjes van het churros beslag. Frituur ze op 180 graden. Als ze mooi licht bruin zijn, zijn ze klaar.

  11. Leg ze op een stuk keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de suiker en bestrooi churros hiermee als ze nog warm zijn.

  12. Maak nu de chocoladesaus. Haal de merg uit het vanille stokje. Doe de rest van de ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat daarna de saus afkoelen.

  13. Doe de bolletjes vanille-ijs in kommen. Leg daar de warme churros op en giet er een beetje chocolade saus over heen. Decoreer met een takje munt.

  14. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.